Oglasili se iz Premijer lige, ništa od nastavka?!

Autor: Nikola Miloradović
petak 03.04.2020.
17:31
Izvor: Sportske.net

Loše vesti...

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Kako stoji u zvaničnom saopštenju Premijer lige, sezona 2019/20 neće biti nastavljena u maju.

Prve procene su bile da bi fudbal mogao da se vrati početkom maja u Engleskoj, ali je na današnjem sastanku procenjeno potrebni uslovi neće biti stvoreni i sezona je suspendovana do daljnjeg.

Kako dalje navode, uzete su u ozbir i potencijalne finansijske posledice, ali je ipak odlučeno da maj bude otpisan za mogući nastavak.

Premijer liga će se nastaviti, kako stoji u saopštenju, kada za to budu bili stvoreni uslovi, o daljim terminima odlučivaće se u saradnji sa Vladom.

Na istom sastanku se govorilo i o davanju pomoći zdravstvenim radnicima u borbi protiv koronavirusa, ali i klubovima iz nižih liga, kako bi izbegli eventualni bankrot zbog prekida sezone.

Doniraće 20 miliona funti Zdravstvu, dok će 125 miliona funti biti uloženo za pomoć klubovima iz nižih liga.

Pisali smo danas i da je Džordan Henderson pokrenuo inicijativu među kapitenima u Premijer ligi da se sakupi novac za pomoć zdravstvenim radnicima, procena je da će sakupiti milione, a spekuliše se i da bi igrači mogli da se odreknu 30% od svojih plata.

Kazino baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina_11303
Saturday, 04.04.2020
05:29

Engleska ministarka zdravstva je rekla da ocekuje da se tamo stvari normalizuju u oktobru. Ne vidim kako oni misle da bi mogli da nastave da igraju fudbal u julu. Sezonu treba ponistiti i u oktobru zapoceti novu bez kupova i reprezentativnih prijateljskih - lige, evropska takmicenja i kvalifikacioni mecevi za reprezentacije.