Oni su najviše razočarali - TOP 10 najgorih transfera Premijer lige!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 05.05.2022.
13:45
Izvor: Sportske.net

Bačene pare.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Navijači imaju poseban osećaj kada u klub dođe novi fudbaler. Puno je očekivanja, strepnje i nadanja, da će upravo nova akvizicija doneti napredak ekipi i da je taj igrač nedostajao u slagalici njihovog menadžera. Često se od toga ne desi ništa, a navijači "proklinju" dan kada je igrač potpisao za njihov omiljeni klub.

Ugledni "ESPN" sastavio je listu od TOP 10 najgorih transfera u ovoj sezoni Premijer lige. Od ovih igrača navijači su očekivali mnogo, ali na terenu stvari su bile znatno drugačije. Krenimo redom:

10. Bili Gilmur, Norič - "Kanarinci" su već ispali iz Premijer lige, a pozajmljeni fudbaler Čelsija nije im ni malo pomogao da izbore opstanak. Došao je kao velika nada prvaka Evrope, ali je brzo izgubio mesto u timu "fenjeraša".

9. Brajan Hil, Totenhem - Stigao je mladi Španac iz Sevilje za 25 miliona evra, ali se nije naigrao kod Antonija Kontea. Nije startovao ni jednu utakmicu i prosleđen je Valensiji na pozajmicu.

8. Janik Vestergor, Lester - Došao je danski štoper u Lester iz Sautemptiona posle sjajnog Evropskog prvenstva na kojem su Danci stigli do polufinala, ali menadžer Brendan Rodžers nije stekao poverenje u njega, pravio je dosta grešaka i nestao iz planova Irca.

7. Aleks Kral, Vest Hem - Češko "čudo od deteta trebalo da je da donese ekipi Dejvida Mojesa plasman u Ligu šampiona, o njemu se se pričale bajke, ali je Kral sve razočarao, Nije ušao u igru poslednjih 18 utakmica i za njega je epizoda u Londonu blizu kraja.

6. NIkola Vlašić, Vest Hem - Hrvatski reprezentativac se vratio u Englesku posle sjajnih igara u CSKA iz Moskve. Došao je na velika vrata u redove "čekićara", ali je postigao samo jedan gol u sezoni.

5. Rafael Varan, Mančester junajted - Trebalo je da Rafael Varan donese stabilnost odbrani Junajteda. Šampion sveta sa Francuskom i Evrope sa Real Madridom nije doneo mnogo "crvenim đavolima". Varan nije blistao, baš kao i cela odbrana Junajteda, koja je tek 13. u ligi.

4. Dele Ali, Everton - Strmoglavi pad Dele Alija, doveo je nekadašnju veliku nadu Engleskog fudbala do izlaznih vrata Totenhema i selidbe u Everton. Kod Frenka Lamparda Ali je ostao zakucan za klupu, dok se "karamele" bore za opstanak.

3. Džek Griliš, Mančester siti - Stotinu miliona funti ščaćeni engleski fudbaler i bivša zvezda Aston Vile, ne pravi razliku u ekipi Pepa Gvardiole, iako je doveden da rešava važne utakmice. Grliša nigde nije bilo u velikim utakmicama, sinoć je imao šansu da to promeni, ali ga je Mendi sprečio da postigne gol i odvede Siti u finale Lige šampiona.

2. Džejdon Sančo, Mančester junajted - Kao i čitac Junajted i Džejdon Sančo nije imao sezonu za pohvalu. Partije iz Borusije Dortmund nisu se prenele na "Old Traford". Mladi Englez uklopio se u loša izdanja "crvenih đavola" i umesto da igrače podigne na svoj nivo, potonuo je zajedno sa njima.

1. Romelu Lukaku, Čelsi - Apsolutni pobednik ovog izbora više je "kukao" što nije u Interu nego što je razmišljao o klubu koji ga plaća. Izgubio je mesto u startnoj postavi kod Tomasa Tuhela, iako je trebalo da bude ključno pojačanje u pohodu na titulu Premijer lige. Na kraju je Tuhel mora da od Kaija Haverca napravi centarfora, samo da ne bi gledao mrzovoljnog Lukakua u špicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke