Ono kad si klasa od čoveka, Pep čuva leđa Murinju!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 01.09.2018.
09:26
Izvor: Sportske.net

Da li bi bilo obrnuto. U svakom slučaju, ovo je retkost u Premijer ligi, pogotovo kada je rivalstvo i predistorija njih dvojice u pitanju...

Beta/AP Photo/Dave Thompson
Beta/AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

Pep Gvardiola je imao šta da kaže o sinhronizovanom napadu na Murinja posle slabih rezultata Junajteda na startu sezone.

"Mislim da ljudi preteruju, avgust je, imao je dosta problema, mnogo igrača nije bilo na pripremama, mnogo bodova je u igri. Mančester Junajted je odlična ekipa, ne zaboravite da sada sledi pauza. Da možemo da se pripremamo i planiramo, ovo do sada je ludnica, putovanja i tri utakmice za kratko vreme", rekao je Gvardiola dok većina analitičara smatra da bi Portugalac mogao da dobije otkaz ako izgubi od Barnlija.

"To deluje prilično lako ako su treneri u pitanju, kad tim pobeđuje, najbolji si na svetu, kada gubi nemaš pojma o svom poslu"
, iritiran je Gvardiola takvim stavom medija.

"Ali sa druge strane takva kritika znači i da si stigao do vrha, da si top menadžer, čim se toliko bave tobom", zaključio je Pep koji ima reči podrške za svog velikog rivala.

Siti danas zatvara subotnji program u PL protiv Njukasla na "Etihadu", posle dva izgubljena boda protiv Vulverhemptona jasno je da će šampion učiniti sve da stigne do novog trijumfa, ispred njih su četiri ekipe sa perfektnim učinkom, Čelsi, Liverpul, Votford i Totenhem.

Murinjo je juče protiv Barnlija ponovio da je jedan od najboljih menadžera na svetu, da je osvojio osam titula u Engleskoj, Španiji i Italiji, tri najjače lige na svetu. Poručio je i da je prošla sezona bila odlična, da je njegova prva bila fantastična, da je osvojio EL, da je poslednji trener koji je sa engleskim klubom trijumfovao u Evropi.

"Drugo mesto prošle sezone je jedan od mojih najvećih uspeha i pored svih trofeja koje imam. Jedan sam od najboljih trenera na svetu", dodao je Murinjo, uspeo i da citira Hegela, da je istina u celini...

Ali, protiv Barnlija mu baš nemački filozof teško može pomoći...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Arsen(al)
Saturday, 01.09.2018
14:02

Normalno da ga cuva jer dok je ovaj na klupi Junajteda, njegov tim nece biti konkurencija Sitiju za titulu.

avatar
No rules
Saturday, 01.09.2018
13:39

Siti u ovom trenutku u PL jedino Liverpul moze da zaustavi, ali bez top odbrane i to je upitno. Ipak, svaka cast za rijeci podrske gradskom rivalu, to mogu samo veliki ljudi!

avatar
MR10
Saturday, 01.09.2018
11:40

Svaki navijač Uniteda koji želi dobro svom klubu sutra će navijati za Burnley i nadati se da će uprava uručiti otkaz treneru kojeg je pregazilo vreme.

avatar
MANUTD
Sunday, 02.09.2018
08:44

Kako neko ko zeli poraz svog kluba moze da se smatra navijacem?

avatar
Стерлинг Арчер
Saturday, 01.09.2018
10:41

Ovog Gvardiolu nikad nisam nešto preterano gotivio, al šmeker je čovek

avatar
Carina_11303
Saturday, 01.09.2018
09:59

Prva stvar, ovo je izjava za skupljanje "klasa" poena. Druga stvar, Murinjo i Junajted su konkurencija sitiju za titulu samo u glavama ekstremno ostrascenih navijaca Junajteda. Zreli navijaci Mancester Junajteda znaju da im je SIti trn u oku, ali da im junajted nije rival u borbi za trofeje.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Saturday, 01.09.2018
13:16

Pametan je Gvardiola, zna da dok god je Murinjo u Junajtedu ima konkurenta manje.

avatar
MANUTD
Sunday, 02.09.2018
08:45

Kazi kakav je psiholoski profil simpatizera celsija? Mislim, navijati za neki drugi klub, pa nakon dolaska Romanovog novca poceti za celsi? Da uzmemo tebe i ovog ispod kao primer?

avatar
La bestia negra
Saturday, 01.09.2018
09:42

A da je obrnuta situacija ovaj bi ga peckao,jedva cekam da mu Junajted da otkaz i da se penzionise grobar fudbala

avatar
StefMU
Sunday, 02.09.2018
02:27

Kao sto sam rekao Murinjo je trener za manje klubove, bas zbog njegove defanzivne taktike, tako da bi trebao da ode u klubove tipa Inter, Dortmund, Monako..