Opšta invazija na Rusiju, planule karte za Svetsko prvenstvo

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 12.10.2017.
14:55
Izvor: Sportske.net

FIFA je objavila da je u prvoj fazi prodaje karata za Mundijal u Rusiji stiglo skoro tri i po miliona zahteva za karte. U vrhu potraživanja su i zemlje koje se nisu izborile za plasman.

EPA/SERGEI ILNITSKY
EPA/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Svetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je danas da je u prvoj turi prodaje karata za Svetsko prvenstvo u Rusiji dobijeno skoro tri i po miliona zahteva za kupovinu karata.

Iako je za Mundijal ostalo upražnjeno još devet mesta, iako se ne znaju sastavi grupa, niti ko će gde igrati, na adresu FIFA došlo je 3.496.204 zahteva za kupovinu karata od 14. septembra do danas, kada je završena prva faza prodaje.

Najviše zahteva došlo je, naravno, iz Rusije, dok su potraživanja iz inostranstva premašila 30 odsto, a u prvih 10 dolaze ona iz Nemačke, Brazila, Argentine, Meksika, SAD, Kolumbije, Egipta, Kine i Poljske, iako neke od tih reprezentacija nisu izborile plasman na Svetsko prvenstvo.

Za prvi meč turnira traženo je 150.000 karata, a za finale 300.000.

FIFA je u prvoj fazi prodavala karte za svaki meč, a ako je broj zahteva premašio broj odobrenih ulaznica, zahtevi su izvlačeni nasumičnim žrebom. Rezultat tog žreba biće poznat do 16. novembra, kada počinje druga faza prodaje ulaznica.

U drugoj fazi će se karte prodavati po sistemu "ko pre devojci", odnosno, direktno sa sajta FIFA i odmah će biti poznato da li je aplikacija bila uspešna.

Taj period će trajati do 28. novembra. Žreb za takmičenje obaviće se 1. decembra i tada će se u prodaju ulaznica uključiti i nacionalni savezi.

FIFA je na zahtev ruskih vlasti uvela dokument sa navijačkim identitetom, bez kojeg neće biti moguće ući na stadion. Vlasnici ovih kartica imaće dodatne olakšice i povlastice u Rusiji, kao što su ulazak u zemlju bez vize, besplatno korišćenje gradskog ili međugradskog prevoza i druge.

Plasman na Svetsko prvenstvo do sada su izborili: domaćin Rusija, zatim Srbija, Brazil, Iran, Japan, Meksiko, Belgija, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Nemačka, Engleska, Španija, Nigerija, Kostarika, Poljska, Egipat, Island, Francuska, Portugal, Panama, Urugvaj, Kolumbija i Argentina.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sashki
Thursday, 12.10.2017
18:37

Jel to znači ako kupim kojim slučajem kupim kartu za finale da i dalje mogu da je preprodam?

avatar
Srbista07
Thursday, 12.10.2017
16:43

Mislim da će ovo biti jedno od najzanimljivijih SP. Dosta ujednačenih reprezentacija, mnogi će juriti tu titulu, a nema nekog izrazitog favorita. Bukvalno će svako svakog moći da pobedi. Jedva čekam.

avatar
mmmm
Thursday, 12.10.2017
16:24

Ima li neko da organizuje nagradnu igru putovanje u Rusiju na nase utakmice ?