Otkriveno, sedam godina posle, kako je puklo između Kristijana i Murinja i ko bi pobedio u tuči?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 05.06.2020.
12:04
Izvor: Sportske.net

Priča je otkrivena u autobiografiji Luke Modrića, ovako je puklo prijateljstvo najboljeg portugalskog fudbalera i najboljeg portugalskog trenera svih vremena. Nikada posle toga ništa više nije bilo isto.

EPA/KIKO HUESCA
EPA/KIKO HUESCA

Povezane vesti

Luka Modrić je izdao biografiju koja će se uskoro pojaviti, zove se "Moj način". Najbolji hrvatski igrač svih vremena i osvajač "Zlatne lopte" je razotkrio sukob između Murinja i Ronalda, posle toga su Portugalci prestali da govore, a u stvari to je bio početak kraja za "Posebnog u Realu".

"Igrali smo kup utakmicu, vodili sa 2:0, ali je Murinjo poludeo jer Ronaldo nije u defanzivi ispratio njihovog beka. Poletele su psovke, Kristijano se rasplakao na poluvremenu. U nastavku su se nastavili sukobi", napisao je Modrić.

A onda na kraju utakmice je proključala vrela portugalska krv.

"Krenuli su da se potuku, ali su intervenisali igrači i sprečili ih da se fizički obračunaju", dodao je Modrić.

Kopali smo malo po toj sezoni, Real, sećate se verovatno, nije osvojio ništa, pa se Murinjo vratio u Čelsi, a nasledio ga je Anćeloti.

Ronaldo je te godine dao 55 golova, ispali su od Dortmunda u polufinalu Lige šampiona, završili kao drugi iza Barselone, a u kupu su stigli do finala gde su izgubili od Atletika.

Modrić verovatno priča o četvrtfinalu protiv Valensije, meču koji je Real dobio sa 2:0. Kasnije su u polufinalu slavili i protiv Barse sa 3:1, Ronaldo je u tom meču dao dva gola.

Baner 1

Kako rekosmo, posle sezone bez trofejaMurunjo je otišao. Kritikovao je kasnije igrače i klub, ali mu je Ronaldo odgovorio da ne pljuje u tanjir iz koga je jeo. U poslednjem meču kada su se opraštali od sezone, dva Portugalca su stajala u tunelu, nisu se ni pozdravili.

Imaju istog agenta, Mendeša, ali ni on nije uspeo da ih pomiri. Murinjo je kasnije pričao da je samo jedan Ronaldo, onaj brazilski i da je Mesi najbolji igrač na svetu. Kristijano je uvek izbegavao da priča o Murinju, a nisu se pozdravili ni na promociji filma o Ronaldu u Londonu.

Doduše postojala je priča da će Ronaldo stići u Junajted kada je Murinjo bio trener, ali to je bilo nerealno, Mendeš je sumnjao da bi mogli da prevaziđu razlike.

U svakom slučaju, Modrić je otkrio punu istinu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Sunday, 07.06.2020
13:19

Udarila prevara na prevaru. Prvi možda i najveća prevara u trenerskom svetu, a drugi najveća prevara u svetu sporta ikada.