Otkriveno - Valensija promenila trenera zbog dvojca iz Barse!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 11.09.2019.
22:28
Izvor: Sportske.net

Pored velikih uspeha, Marselino je zaradio otkaz.

EPA-EFE/JUAN CARLOS CARDENAS
EPA-EFE/JUAN CARLOS CARDENAS

Povezane vesti

Preneli smo danas, došlo je do promene na klupi Valensije, Marselino je dobio otkaz, nasledio ga je bivši igrač Reala i Barselone, kao i nekadašnji selektor mlade reprezentacije Španije Albert Selades.

Mnogi su začuđeni ovakvim dešavanjima na "Mestalji", Marselino je tokom svog mandata uspeo da vrati "Slepe miševe" u vrh španskog fudbala, minule sezone je osvojio Kup Kralja u finalu pobedivši Barselonu, a pritom je izborio i plasman u Ligu šampiona.

Jasno je da učinak od četiri boda iz prva tri kola Primere nije pravi razlog zbog kojeg se uprava odlučila na ovako radikalan potez, pisali smo o nesuglasicama između vlasnika Pitera Lima i sportskog sektora, razlog su bili transferi.

Sada je stigla i povrda iz španskih medija, razlog za rastanak leži u dvojici vezista, koji su u tom trenutku bili na platnom spisku Barselone.

Naime, Marselino je želeo Rafinju i Denisa Suareza u svojim redovima, ali vlasnik Piter Lim je mislio drugačije.

On je smatrao da je Brazilac sklon povredama i nije želeo da investira u njegov dolazak u klub, a pritom je i verovao da mladi igrači poput Ferana Toresa i Kang-in Lija zaslužuju veću minutažu u prvom timu, pa je smatrao da bi dolazak pomenute dvojice igrača "gušio" mlade nade "Slepih miševa".

Marselino je imao ideju da Lija pošalje na pozajmicu, verovao je da bi se dvojac iz Barselone savršeno uklopio u njegov sistem, tu je došlo do konflikta, koji je rezultovao promenom trenera na "Mestalji".

Pomenuti dvojac je na kraju završio u Selti, ekipi koja je uzela skalp "Slepim miševima" u novoj sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Thursday, 12.09.2019
13:09

Glupost veka. Marselinjo je top trener, i napravio je odličan posao prošle godine. Kup, polufinale LE, i 4. u ligi. Može li bolje?

avatar
Oldboy
Thursday, 12.09.2019
06:47

Marselinjo trenerčina