Ovo bi bila baš sramna odluka, bez Nejmara u finalu Lige šampiona?!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 19.08.2020.
09:19
Izvor: Sportske.net

Različita tumačenja, iako u Nionu obično nemaju puno dodira sa logikom, sprečiti ga da igra utakmicu života bio bi veliki poraz fudbala. Protivrečna odredba...

EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Povezane vesti

Mediji tvrde da će UEFA kazniti Nejmara.

Razlog je kršenje zdravstvenog protokola u Lisabonu. Naime, Brazilac je menjao dresove sa Marselom Halsrenbergom nakon pobede i plasman u prvo evropsko finale Pari Sen Žermena.

Nejmar rizikuje jer su instrukcije da igrači koji ovo urade budu suspendovani jednu utakmicu i da odmah budu poslati u izolaciju 12 dana.

Za PSŽ ovo bi bio ogroman, nenadoknadiv udarac, Brazilac igra fantastično na turniru, a sinoćnji podatak nakon pobedu nad Red Bulom deluje neverovatno. On je u 59 mečeva Lige šampiona, učestvovao u isto toliko pogodaka, 35 puta je pogodio mrežu rivala, a ima 24 asistencije.

Od svog evropskog debija na međunarodnoj sceni, niko za ovih šest godina nije imao više asistencija od Brazilca u najjačem evropskom takmičenju. Iza njega je Ronaldo koji je za isto vreme asistirao kod 21 gola, Di Marija i Suarez sa po 16, koliko ima i Leo Mesi.

Ipak, niko ne veruje da bi UEFA striktno mogla da se drži protokola jer su pravila takva da se mogu različito tumačiti, igračima se preporučuju da se uzdrže od menjanja dresova, ali na jednom drugom mestu piše da bi kršenje zdravstvenih protokola, gde spada i ova razmena dresova trebalo da bude kažnjeno suspenzijom.

Ali, da ga suspenduju zbog toga u utakmici života?

Čak i ako je UEFA gde logika ne stanuje, previše je...

Nadajmo se da će zdrav razum pobediti i da ćemo majstora gledati u finalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
OGLoc
Friday, 21.08.2020
10:18

Vau kakvo "objektivno novinarstvo".. da je neki manje poznat igrac u pitanju ne bi pisali ovakav tekst.. pravila su valjda ista za sve i treba ga kazniti pa nek prvo razmisli sta radi prije svoje "utakmice zivota"

avatar
Man united
Wednesday, 19.08.2020
17:15

Због чега би требало да му се прогледа кроз прсте? Да ли би прогледали неком мање познатом играчу? Наравно да не би. Зато и њега не треба пуштати само због имена. Знао је правила унапред. Није дете.

avatar
soru
Wednesday, 19.08.2020
16:49

ako je jasno napisano da se za to dobija suspenzija treba da ga suspenduju...ali UEFA je poznata da popusta pred pritiscima (kazna za Siti)

avatar
BlueBoy84
Wednesday, 19.08.2020
16:07
avatar
Mirjevac
Wednesday, 19.08.2020
15:41

UEFA je korumpirana do guse, ona una kad je sa njima iz PSZ isla na sudjenje oko krsenja fer pleja zna kako je prosla! Tada su arapi rekli UEFI da ce angaziti sve naj jace pravnike sveta pa makar ih bilo milion i da ce da radkrinjka celu korumpiranu UEFU, onda se UEFA umirila i preispitala sve kupovine i ulaganja u PSZ i da se dokazslo da nije bas toliko prekrsen fer plej! Takoce i sad da urade isto, ako UEFA to uradi onda ce njoj doci kraj! Onda ce bogati i jaki klubovi ici da organizuju svoju ligu i svoja internacionalna takmicenja bez UEFE posto je bilo razgovira o zome! Od kad dodje slovenac na celu UEFE pogledaj sta sve rade sudije, Var i kako on forsira slovenacke sudije da sude finala, i ne samo ti, vec je mnogo korupcije u UEFI! Koje ima veze sto igraci menjaju dresove, kad se nisu zarazili dol su igrali nece se ni ovako zaraziti!

avatar
dzigi88
Wednesday, 19.08.2020
12:07

Glupost. Ako je zabranjeno onda i treba biti kaznjen. Svejedno koja je utakmica u pitanju i koja je osoba u pitanju. Ko onda sprecava da i ostali fudbaleri rade isto. Kad moze Nejmar mogu i oni. A ne po principu: svi smo jednaki, samo su neki jednakiji od drugih.

avatar
Südkurve München
Wednesday, 19.08.2020
10:25

Onda ajmo da pravila vaze za sve igrace.


PS. Ja bih voleo da igra Nejmar

avatar
The_Matrix
Wednesday, 19.08.2020
10:24

Jako glup tekst. Ako su doneli takvu odluku, a igraci to znaju onda se treba toga i pridrzavati. To je isto kao kada bi rekli ima zakon o nepropisnom parkiranju, ali ne treba ga kazniti jer je zurio na kafu

avatar
Stefan Lazović
Wednesday, 19.08.2020
09:54

PRavila su takva da se tumace drugcije za male i za velike.

avatar
Mladen Bayern
Wednesday, 19.08.2020
09:44

kako gud odluce kad je mangup

avatar
Amalainter
Wednesday, 19.08.2020
09:24

Mora politika da umesa prste..treba da ne izadju u opste na teren..i ako je moguce titulu dati barseloni ili juventusu..bas ako ne onda dobar i Bayern..