Ovo je fudbal koji želimo, Mundijal u Kataru učinio nemoguće, Izraelci oduševljeni!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 09.06.2022.
21:47
Izvor: Sportske.net

Lepe vesti.

Povezane vesti

Državljani Izraela moći će da uđu u Katar tokom Svetskog prvenstva u fudbalu u novembru, najavili su danas izraelski ministri spoljnih poslova, odbrane i sporta.

Izraelski mediji ističu da će Izraelci prvi put moći da uđu u Katar sa izraelskim pasošem, iako dve zemlje nemaju diplomatske odnose.

Šef diplomatije Izraela Jair Lapid ocenio je to političkim dostignućem koje "ispunjava srca navijača", a rezultat je višemesečnih pregovora sa Međunarodnom fudbalskom federacijom FIFA.

Pošto kupe ulaznice ljubitelji fudbala iz Izraela će moći da zatraže "Fan ID" onlajn i ako to bude odobreno poslužiće im kao ulazna viza za rezervacije smeštaja i letova.

"Sport ima moć da pređe kontinente i povezuje narode i države. Srećan sam zbog tih važnih sportskih i političkih vesti, koje takođe omogućavaju izraelskim ljubiteljima da učestvuju u najvećoj proslavi fudbala u svetu. Mnogi izraelski navijači su danas srećni", rekao je ministar sporta Hili Troper.

Da li će Izraelci moći da prisustvuju ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u fudbalu spekulisalo se otkako je objavljeno da je Katar domaćin jer ta zemlja ne daje vize za izraelske pasoše i Izraelci su mogli da udju u nju samo ako imaju i drugo državljanstvo.

Britanska konsultantska kompanije Kornerston global asosijets (Cornestone Global Associates) je 2019. godine ocenila da zabrana prisustva navijača na osnovu nacionalisti predstavlja kršenje etike FIFA

"Katar je važna zemlja koja takođe doprinosi stabilnosti našeg regiona. Nadam se da će poseta Izrelaca toj zemlji doprineti jačanju bliskosti stanovnika dve države", rekao je ministar odbrane Izraela Beni Ganc.

Svetsko prvenstvo na programu je od 21. novembra do 18. decembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke