"Pala prva trenerska glava" u Bundesligi

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 21.10.2024.
12:15
Izvor: Sportske.net

Bohumu treba "šok terapija".

Andreas Gora/dpa via AP
Andreas Gora/dpa via AP

Povezane vesti

Poslednjeplasirani tim u Bundesligi Bohum otpustio je trenera Petera Cajdlera, pošto nije uspeo da pobedi nijednu od prvih osam utakmica na klupi ovog tima.

Bohum je kasno sinoć saopštio da otpušta Cajdlera i sportskog direktora Marka Letaua jer "nedostaje uverenja" da bi tim mogao da izbegne ispadanje iz Bundeslige pod njihovim rukovodstvom.

Cajdler, koji je angažovan u junu, izgubio je šest od sedam utakmica u Bundesligi tokom svog mandata, a njegova poslednja utakmica bila je poraz od Hofenhajma (1:3) u subotu. Jedini bod Cajdlera došao je u remiju (2:2) sa Holštajn Kilom, jedinim timom u ligi bez pobede.

Bohum je takođe izgubio od drugoligaša Jana Regenzburga u Kupu Nemačke.

Cajdler, koji nikada ranije nije radio u Bundesligi, imao je težak zadatak od početka sa timom koji je prošle sezone opstao u Bundesligi tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u baražu protiv Fortune iz Dizeldorfa.

Bohum tek treba da imenuje zamenu za Cajdlera. Ko god da preuzme tu funkciju, imaće strahovito težak početak, jer se Bohum u nedelju suočava sa Bajernom iz Minhena, pre utakmica protiv Ajntrahta iz Frankfurta, Bajera iz Leverkuzena i Štutgarta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke