Palas poslao "Građane" na četvrto mesto!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 06.04.2015.
22:52
Izvor: Sportske.net

Taktički odlično odrađen meč ekipe Kristal Palasa. Mančester Siti na četvrtoj poziciji!

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Ekipa Manuela Pelegrinija je ovim porazom spala na četvrto mesto Premijer lige, sada se nalazi iza Arsenala i Mančester Junajteda. Večeras je bolja od njih bila sjajna ekipa Kristal Palasa na "Selharts parku" gde je tradicionalno fenomenalna atmosfera.

Prvu odličnu šansu na meču propustili su domaći fudbaleri i to preko nekadašnje velike nade Mančester Junajteda, Vilfrida Zahe.

Ovaj fudbaler je samo sa nekoliko metara uspeo da prebaci čitav gol golmana Harta, Mančester Siti je imao dosta sreće u uvodnim minutima meča.

Ipak, nakon toga gosti su preuzeli inicijativu, David Silva koji ove godine igra u fantastičnoj formi je imao jednu dobru priliku, ali je šutirao po sredini gola, da bi nakon njega priliku propustio i Serhio Aguero kada je pogodio stativu nakon sjajnog šuta sa distance.

U jeku napada Mančester Sitija, gol postižu domaći i to preko Glena Mareja koji se sjajno snalazi u šesnaestercu "Građana" i donosi veliku radost navijačima Palasa, delirijum na tribinama.


Drugo poluvreme je počelo po Kristal Palas kako su oni samo poželeti mogli.

Igrao se 48. minut, Fernando je napravio veoma loš start na nekih 20 metara od gola, a loptu u ruke je uzeo Pančon koji odličnim udarcem vara Harta za 2:0 u korist domaćih.


Zanimljiv je bio posed lopte u tom trenutku, Siti je imao neverovatnih 73% poseda, ali nije uspevao to da iskoristi.

Imao je Jaja Ture nekoliko loših pokušaja sa distance, Aguero je standardno bio opasan, baš kao i David Silva. Ipak, bez uspeha sve do 78. minuta kada Jaja Ture izuzetnim udarcem vara Speronija za 2:1.


Sve jači su bili napadi ka golu Speronija, a najbolju priliku propustio je ponovo Jaja Ture, golman Palasa je bio sjajan u ovoj situaciji. Ipak, napadi su bili jalovi, Kristal Palas se odbranio i na kraju slavio velika tri boda.

Mančester Siti je veoma daleko od titule, sada se nalazi na četvrtom mestu na tabeli Premijer lige.

Golovi OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke