Paradoks - Mihi poraz zacementirao posao!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 10.04.2016.
09:51
Izvor: Sportske.net

Posle novog neuspeha, sigurno je da Srbin ostaje do kraja sezone.

BETA/AP Photo/Luca Bruno
BETA/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Mihajlović će imati priliku da se Juventusu osveti u finalu kupa, ali sinoćnji poraz je pokazao koliko je njegov tim daleko od vrha Serije A.

Oni su u nekim trenucima nadigrali šampiona i daleko najbolji italijanski tim, ali je na kraju presudio kvalitet koji ima Juventus, ne samo u Bufonu, već i ostalim igračima.

Mediji se bave analizom meča, poraz Milana jeste nezaslužen, ali i pokazuje da je Mihajlović izvukao maksimum iz ekipe koja igra sa velikim oscilacijama, mentalno nije dovoljno jaka jer je ne čine fudbaleri svetske klase.

Kada su primili drugi gol to je bilo vidljivo, jednostavno, pali su da do kraja gotovo nisu ugrozili gol Bufona.

Pokazalo se da toliko osporavani Baloteli, kada je motivisan donosi prevagu timu, on je bio realna opasnost po gol rivala, ali je problem što ne može da igra ovako iz nedelje u nedelju.

Mihajlović je konstatovao da je poraz nezaslužen, da je njegova ekipa pala i fizički, jer su trojila ili četvorica igrača roviti, ali i da prevagu donose velikani kakav je Bufon.

Mitski golman je praktično bio nesavladiv, skinuo je dva sigurna gola i trasirao put ka Juventusovom skudetu.

U svakom slučaju, Mihajlović veruje da će njegov tim izvući pouke, ali i shvatiti da može da igra protiv Juventsa, pred finale 21. maja u Rimu.

Sa druge strane, treba reći i da su gosti bili oslabljeni, sa Dibalom njihova igra je potpuno drugačija, a nedostajao je i Kedira na sredini.

Ipak, Milan je uzdignute glave napustio teren, mada su i sami svesni da je i dalje razlika u kvalitetu prevelika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boris Nedeljkovic
Tuesday, 12.04.2016
03:00

cestitam upravi milana na kvalitetnom dovodjenju...na treneru koji ce nam obezbediti Ls....kup i prvenstvo....dobrodosao broki...trenercino....ti ces nas povesti do zvezda skroz gore....a kad padnemo....nikad vise se dici necemo....zvanicno je miha otisao....i drago mi je jer ce raditi negde posao kao sto radi bilic...toliko....od danas me ne zanima koji cemo zavrsiti na tabeli...hocemo li i kad uzeti ista od trofeja....

avatar
PoparaZarko
Sunday, 10.04.2016
12:49

Recimo da Mihajlovic i nema neku ekipu... Ali ne zasluzuje da ga bilo ko brani... Covek je sam inicirao dolazak Bertolacija koji nije los igrac, ali nije kalibar vodje, lepo ga je platio... Doveo je Romanjolija koji je izuzetan potencijal, ali ako ciljas LS, ne moze kljucan igrac odbrane da ti bude 20-godisnjak, pogotovo ako igras Kalco gde se i najmanje neiskustvo u odbrani skupo kaznjava... On je odlicna kupovina za buducnost, ali za tih 30 miliona je uz malo novca moglo mnogo bolje za Milan u ovom trenutku.. On je najbolji igrac odbrane, ali u ovakvoj situaciji, u Milanu to uopste nije tesko. Ako ni sledece sezone ne izbore LS, oni moraju da prodaju istog tog Romanjolija, nemaju izbora... Npr. Rugani je vrhunski potencijal, odigrao neverovatnu sezonu u Empoliju, ali prvi deo sezone gotovo da i nije igrao.. Ovo sto je odigrao, odigrao je odlicno, ali postoje neke situacije gde iskusni stoper odigra jos bolje i spreci neke stvari pre nego sto dodje do problema. Sinoc Mandzukic prima lagano loptu u 16 metara, namesta se i daje lagano gol... Da li bi bilo koji prekaljen stoper dozvolio onako nesto? Kjelini bi kosku polomio, na primer. Napad sasvim dobar. Mihajlovicu je trebao dobar vezni igrac, ali nije bio dovoljno dobar da ga pronadje, ali ne Kondognija kao sto su zeleli gde bi se opet prevarili, vec neko ko zna da igra fudbal, ko ima hrabrosti da povuce, neko ko ce da igra sa Bonaventurom koji ne moze sam. Balotelija necu da komentarisem, ozbiljne ekipe ne smeju sebi da ga priuste. Covek udje u priliku i promasi je, ok, svima se desava, ali potez nakon toga, za ono je i crveni mogao da dobije. Covek je miran celu utakmicu i samo odjednom napravi glupost... To nikome ne treba.

avatar
rivarinho
Sunday, 10.04.2016
13:53

realno sagledano i veoma dobra analiza kad si mirne glave, kad sagledas Milan iz nekog subjektivnog ugla, onda jedan Milan ne sme sebi da dozvoli ni Bertolacija, ni Bonaventuru, Montoliva, De Silja...Romanjoli bi se za Milan spremao u nekom Empoliju ili Sasuolu...koji su pritom trenutno kvalitetniji od Milana...na zalost! Ovako uz bacenih 50-ak i kusur miliona evra za pojacanja i neuspeh ulaska u prve tri ekipe, ne pise se Milanu dobro jos jedno godinu-dve minimum!

avatar
Rossoner
Sunday, 10.04.2016
12:22

Svaka čast na pobjedi ali ovo za mene i nije bolan poraz, jer igra Milana od 7,8. minuta pa do sve 55. minuta je bila sjajna, prelijepa i tačna a Balotelli pokazao da je majstor i najjači italijanski napadač ali mora da se smiri i više fokusira na fudbal

avatar
Torr
Sunday, 10.04.2016
12:21

Nije sve ni do Mihajlovica, ovaj tim je katastrofa .

avatar
Sunday, 10.04.2016
11:16

A i da moze da uradi nesto taj novajlija, ipak je ispravnije da ga ostave da bismo videli da li ce zadrzati 6. mesto jer Kup tesko da ce(mo) uzeti.

avatar
Boris Nedeljkovic
Sunday, 10.04.2016
18:53

evo videces kao i kad sam napisao da ce baloteli uraditi nesto...videces da ce kup pripasti milanu....javna tajna...juve je ovom tekmom pokazao da je bolji ali se to i ocekivalo....msm da kompenzacija ne gine...ali ajde da vidimo da li cu pogresiti...ma juve igra drugacije i posluje drugacije....sto je za pohvalu....video si i sam da je ovo maksimum ekipe...pa i da je pobeda...msm da bi tom pobedom bili potroseni za svaku narednu tekmu...ovako....inter ne blista....a ni sasuolo :D...tako da...mozda i pozicija broj pet nije daleko kao sto izgleda...

avatar
Sunday, 10.04.2016
20:10

Daj Boze da si u pravu jer ne znam sta bismo radili bez Evrope...

avatar
Sunday, 10.04.2016
11:10

Koliko mi ovo nece nedostajati sledece sezone. Retko sta je u ACM logicno poslednjih godina, ali ovo jednim (nezanemarljivim) delom cak i jeste jer novi trener kojeg bismo mogli da dovedemo u ovih 6 kola i finalu Kupa nista ne bi doneo i nista ne bi mogao tu da uradi. Inace, Juventusu je falio i Kjelini u odbrani, a nijedan od 3 izostanka se nije primetio...