Paradoks Serije A - Ako Verona bude igrala pošteno, izgubiće ogroman novac!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 10.05.2016.
17:04
Izvor: Sportske.net

Pravila su jasna, u slučaju da Veronezi urade drugačije od onoga što se očekuje u poslednjem kolu teško će oštetiti samu sebe!

BETA/AP Photo/Felice Calabro'
BETA/AP Photo/Felice Calabro'

Povezane vesti

U Italiji je pred poslednje kolo ostalo nekoliko nedoumica, vodi se bitka za direktan plasman u Ligu šampiona, poslednju kartu za LE kvalifikacije, a traži se i jedan putnik u Seriju B.

Upravo bitka za opstanak privlači pažnju, Verona koja je odavno ispala i sinoć savladala šampiona, ekipu Juventusa, gostuje Palermu.

Sicilijanci su zahvaljujući bodu u Firenci iznad crte, drže sudbinu u svojim rukama, ako na "Barberi" savladaju Veroneze ostaće u Seriji A, dok se u niži rang seli Karpi, posle samo jedne, debitantske sezone u eliti.

Jasno, očekuje se da Verona izgubi, iako tvrde da će igrati pošteno do kraja i podsećaju da su, osim Juventusa, pobedili i Milan kome su bodovi bili potrebni za Evropu.

Ali, u klubu ne bi voleli da sa sobom povuku i Palermo, jer bi im to izbilo veliki novac iz džepa.

O čemu se radi?

Naime, po sistemu "padobrana" koji već postoji u Premijer ligi, tri ekipe koje ispadnu iz Serije A treba da podele 60 miliona evra, ali ne na ravne časti.

Lega Kalćo je prošle godine izglasala da 25 miliona dobije tim koji je tri godine proveo u Seriji A, 15 onaj koji je proveo posledne dve sezone, i 10 tim koji se odmah vraća u niži rang.

Prema ovom kriterijumu, Verona će, ako izgubi, odnosno ako Palermo opstane, uzeti lavovski deo novca, jer ispadaju Frozinone i Karpi, timovi koji su ušli prošlog leta, njima će pripasti po 10 miliona. Ako, ispadne Palerme, oni će, kao i Verona uzeti po 25 miliona, ali onda Veroni ne ostaje bonus koji se aktivira u slučaju da se odmah ne vratite u Seriju A sledeće godine. U tom slučaju Verona bi imala još 15 miliona što za Italiju nije malo i omogućilo bi im da verovatno stvore dovoljno jak tim da se ponovo nađu u eliti.

Ako ispadne i Palermo, onda tog bonusa nema, pa u Italiji kažu da je poslednje kolo već neregularno, jer ako se tim iz "grada Skale" bude borio pošteno mogli bi da daju "finansijski autogol" i sebe liše eventualnog novog "padobrana" od 15 miliona evra.

Naravno, Verona može i da pobedi, a da Palermo ostane u ligi, ako Karpi ne dobije u Udinama poslednje kolo protiv bezbrižnih "Zebreta".

Kako rekosmo, Del Neri i igrači tvrde da će igrati pošteno do kraja, ali kvota na Palermo je 1.25, a do nedelje kada se igra na "Barberi" biće sigurno još manja jer meč svi posmatraju kao formalnost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Datan777
Tuesday, 10.05.2016
18:00

Znaci 1 na Palermo za sve pare :-)

avatar
dusan1987
Tuesday, 10.05.2016
17:36

kakvi su italijani,liga puca od namestaljki,nema kod njih kao kod engleza,ajmo da povucemo i ove sa nama u drugu ligu,mada kad su tolike pare u pitanju nije ni cudo,zabraniti kvotu

avatar
Golzalo Higuain
Wednesday, 11.05.2016
01:54

pa mi nismo zli ljudi poput engleza, nismo zavidni i oholi

avatar
Baxter Stockman
Tuesday, 10.05.2016
17:24

Voleo bih zbog Sicilije i grada 5 po velicini u Italija da Palermo ostane u ligi.

avatar
pazza.INTER.amala
Monday, 09.05.2016
23:25

Nisam znao za ovo pravilo.Da nema ovakvog pravila sigurno bi igrali posteno jer bi hteli casno da se oproste,ovako cisto sumnjam.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 09.05.2016
22:57

Forza Palermo xD