Parodija? Ne! Procurelo najsramnije pismo kojim je Barsa otpustila Setijena!

Autor: Milovan Longinov
petak 22.01.2021.
08:26
Izvor: Sportske.net

Ne priliči velikanu i klubu takvog renomea...

Beta/Rafael Marchante/Pool via AP
Beta/Rafael Marchante/Pool via AP

Povezane vesti

Pre tačno godinu dana Kike Setijen je nasledio Ernesta Valverdea na klupi Barselone, a tadašnji predsednik kluba predstavio ga je kao idealnog za Katalonce kao pravi "krojfista".

Danas su Setijen i Barsa na sudu, treneru koji je dobio otkaz posle sramnih 8:2 od Bajerna, nisu isplaćena preostala primanja. Novinar Manu Karenjo otkrio je skandalozne detalje o tome kako je Hosep Marija Bartomeu na neprofesionalan način otpustio putem pisma. 

Bartomeu je u pismu napisao da je Setijen nesposoban i nedovoljno kompetentan da bude fudbalski trener i da je to razlog zbog kog mu klub neće isplatiti njegov novac. Osim toga, Bartomeu je "optužio" Setijena da je slagao klub i navijače na konferenciji za medije organizovanoj kada je on imenovan za trenera, rekavši da će forsirati decu kluba, da će slediti filozofiju Johana Krojfa.

Ni tu nije kraj, u Barsinom pismu stoji da Setijen zapravo nikada nije ni bio trener te da je sav posao odrađivao Eder Sarabia, kako na treninzima, tako i na utakmicama. 

Bartomeu je u pismu podsetio Setijena da je Barsa sa njim ispala u osmini finala Kupa kralja, nakon što je prethodno igrala osam od mogućih 10 finala, te da je poraz od Bajern Minhena najsramniji i najveći u istoriji kluba.

Zbog čega je sve ovo tragikomično?

Pre svega, isti Hosep Marija Bartomeu je, ne samo na promociji Setijena kada nije mogao da zna kakav će biti, i posle tog poraza u Kupu kralja, i posle izgubljene titule, zatražio hitne konferencije da izrazi podršku treneru i nije ga otpuštao.

"Kike Setijen ostaje naš trener, ima puno poverenje uprave i verujemo da vodi ekipu na  pravi način", rekao je Bartomeu posle izgubljene titule u julu, oko tri nedelje pre poraza od Bajern Minhena.

To da je Setijen nedorastao zadatku da trenira Mesija i Suareza, znao je ceo svet još pre tačno godinu dana. A ista uprava i isti čovek koji je uništio klub, nazvao ga je "krojfistom" i idealnim trenerom za Barsu. 

Ko je kome trebalo da pošalje onakvo pismo?

Nažalost, sud će odlučivati o svemu, a sami procenite koliko se Barsa obrukala sa ovim argumentima za neisplaćivanje Setijenovih preostalih primanja...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Friday, 22.01.2021
13:22

Možda to ne priliči Barsi ali itekako priliči Bartomeu.

avatar
Mirjevac
Friday, 22.01.2021
12:47

Samo da pitam gde je i u cemu je Bartomeo pogresio? A i vi niste nista pogresili oko Bartomea! I jedan i drugi su upropastili Barcu!