Partizane, čuvaj se, Alkmar želi Ligu šampiona!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 25.11.2019.
09:54
Izvor: Sportske.net

Ekipa Arnea Slota je hit Eredivizije.

EPA-EFE/Roy Lazet
EPA-EFE/Roy Lazet

Povezane vesti

Pred Partizanom je možda i ključna utakmica u sezoni, ukoliko pobedi AZ Alkmar u Holandiji sva je prilika da će se plasirati u drugu rundu Lige Evrope.

Da to neće biti nimalo lak izazov govori i forma tima Arne Slota koji se trenutno nalazi na drugom mestu Eredivizije tik ispod Ajaksa.

Najveća opasnost će pretiti od novopečenog reprezentativca Holandije Majrona Boadua, strelca 15 golova od početka sezone.

"Sjajno bi bilo ako bismo opet uspeli da se kvalifikujemo za Ligu šampiona. Daćemo sve od sebe da to radimo. Dalek je put, ima dosta da se igra do kraja sezone, ali snovi su nam dozvoljeni. Na kraju krajeva, neke od snova i na ličnom i na timskom planu sam ostvario u poslednje vreme."

"Malo po malo učvrstili smo se na drugom mestu tabele. Gledaćemo da ga odbranimo. Plan je da dobijemo što više mečeva je moguće. Pitaju me da li možemo da se umešamo u borbu za titulu i koliko je relano da je preotmemo Ajaksu, a ja kažem da će se više znati kad budemo odmerili snage sa Kopljanicima, sredinom decembra. Ili ćemo smanjiti razliku na samo tri boda i pokazati da smo sposobni za iskorak ili će se ona uvećati na devet", smatra 18-godišnji napadač.

U poslednjih šest mečeva, AZ Alkmara je beležio ubedljive pobede protiv Astane (dva puta), PSV, Tventea, Emena i Utrehta uz gol-razliku 24:0.

"Crno-beli" bi da prekinu taj niz u Hagu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 25.11.2019
19:02

AZ je favorit jer igra na svom terenui na vrhuncu forme je, a ima i pozitivan početni rezultat zahvaljujući sudijama koje su pokrale Partizan protiv Mančester Junajteda, inače utakmica u Hagu ne bi bila biti ili ne biti za Partizan. Sastav AZ se gotovo nikada ne menja, dok Partizan mora da rotira jer nekoliko igrača nije prošlo kompletne pripreme. Dosta zavisi od izbora Miloševića, ukoliko igra Tošić na desnom krilu imaće Miletić ogromne probleme protiv odličnog levog beka i svog direktnog čuvara fantastičnog Idrisija, ukoliko izađe sa Asanom na desnom krilu biće mnogo lakše zatvorili njihovu levu stranu, a na levom krilu Stevanović takođe pre Tošića zbog fizičkih predispozicija i odgovornije igre u odbranu. Na sredini od početka Zdjelar-Natko-Suma jer je Šćekić prespor za njihovu sredinu terena, a da ne pričamo da treba da se trka s nekom od njihovih napadača. Mislim da je Šćekić za ovakvog protivnika koga treba napasti i defanzivno beskoristan. Ostalo se zna.

avatar
REVØLT
Tuesday, 26.11.2019
00:36

AZ je u prednosti pre svega jer nije izgubio od nas u Beogradu iako je dugo bio sa igracem manje, a mislim da su i oni bili osteceni za neke penale protiv Mancestera tj. vise su oni nego Mancester na tom mecu (u) LE, zar ne? :-) Druga stvar koja im je donela prednost je cinjenica da su vec igrali dva puta protiv Astane.