Pavar popeo Bajern na krov sveta, Tigres nije imao šanse!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 11.02.2021.
20:52
Izvor: Sportske.net

Moglo je da bude daleko ubedljivije.

EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL
EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Povezane vesti

Fudbaleri minhenskog Bajerna novi su šampioni sveta pošto su u finalu Svetskog klupskog prvenstva u katarskom Al Rajanu savladali meksički Tigres 1:0 golom Benžamina Pavara.

Francuski defanzivac je rešio pitanje pobednika u 59. minutu pošto se nakon centaršuta Leroja Sanea lopta srećno odbila do njega, a on nije imao poteškoća da se sprovede u mrežu.

Ovaj pogodak možete pogledati OVDE.

Evropsko predstavnik kao veličanstvenoj fudbalskoj smotri u Kataru bio je taj koji je dominirao gotovo ceo meč.

Prvo veće uzbuđenje viđeno je u 18. minutu kada je izvanredni Jošua Kimih postigao sjajan gol, koji je nakon konsultacije VAR-a poništen zbog ofsajda.

Robert Levandovski se nalazio u ofsajdu posle oštrog udarca nemačkog univerzalca, pa je procenjeno da je najbolji fudbaler sveta uticao da lopta uđe u mrežu.

Sjajnu priliku do poluvremena imao je i Sane koji je u 34. minutu zatresao prečku, a na startu drugog dela igre oprobao se i Serž Gnabri, koji šutirao tik iznad gola.

Priliku da sve reši propustio je Korentin Toliso u 81. minutu pogodio stativu, a nedugo zatim šansu je propustio i Daglas Kosta.

Rezultat se do kraja meča nije menjao, pa je Bajern tako sa svetskog trona skinuo Liverpul i vratio laskavi trofej u Minhen, poslednji put osvojen 2013. godine u Maroku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke