Pep hvali Fernandinja, pruža podršku Zinčenku

Autor: Milovan Longinov
sreda 02.03.2022.
13:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Katalonac iskren.

EPA-EFE/JOSE COELHO
EPA-EFE/JOSE COELHO

Povezane vesti

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je za fudbalera njegove ekipe Ukrajinca Oleksandra Zinčenka najbolje da igra, u jeku ruske vojne intervencije u njegovoj zemlji.

Siti se sinoć plasirao u četvrtfinale FA kupa pobedom protiv Piterboroa 2:0, a Zinčenko je kao kapiten predvodio ekipu, čime je klub hteo da iskaže podršku Ukrajini. Uoči utakmice protiv Evertona u subotu Zinčenko se rasplakao na zagrevanju zbog situacije u njegovoj domovini.

Gvardiola, koji je promenio sastav u utakmici FA kupa, pohvalio je Fernandinja koji je odlučio da kapitensku traju preda Zinčenku. 

"Naš kapiten je odlučio da mu preda traku, da pokaže koliko je situacija važna. Svi u klubu podržavamo taj gest, gest mog kapitena, koji predstavlja svoju zemlju. Naravno, ovo nije lak period za Aleksa. On nema samo podršku naših navijača, već širom sveta, Velike Britanije, u ovoj ludoj situaciji u kojoj trenutno živimo. Za njega je najbolje da igra fudbal", rekao je Gvardiola, preneo je Skaj.

 Siti je pobedio golovima Rijada Mareza u 60. i Džeka Griliša u 67. minuta, a kod oba pogotka asistent je bio Fil Foden.

"Prošli smo u sledeće kolo i ovo je bila dobra utakmica, znajući koliko je FA kup težak na gostovanjima. Oni su počeli bolje od nas u drugom poluvremenu, ali ostalo smo mi kontrolisali, prilagodili smo se teškim uslovima na terenu i na kraju je kvalitet igrača došao do izražaja", naveo je Gvardiola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke