Pep se rešio prokletstva zvano "Enfild", Katalonac postavio rekord karijere!

Autor: Stefan Matić
nedelja 07.02.2021.
19:46
Izvor: Sportske.net

Neverovatna noć za "građane".

EPA-EFE/Martin Rickett
EPA-EFE/Martin Rickett

Povezane vesti

Mančester Siti je slavio protiv šampiona, Liverpul je savladan na svom "Enfildu" rezultatom 4:1. Dosta toga ide na dušu Alisonu, ali moramo priznati da je Fil Foden prosto bio neuhvatljiv za svoje čuvare. 

Ovo je inače tek treća pobeda Sitija na "Enfildu" u 53 gostovanja. Gvardiola takođe "mrzi" hram fudbala u Liverpulu, Katalonac nikada (do večeras) nije slavio na njemu. 

"Redsi" su mu naneli ubedljivo najviše poraza u karijeri, ali i one najbolnije - setimo se Lige šampiona od pre dve godine. 

Inače Fil Foden je imao tek tri godine kada je Siti slavio poslednji put na "Enfildu", večeras je sa svojih 20 predvodio svoj tim do važna tri boda. 

Gvardiola i Siti su upisali 14 pobedu zaredom u svim takmičenjima. Ovo je najduža ovakva serija Pepa, a "građani" su izjednačili učinak Prestona (1892. godine) i Arsenala (1987. godine). 

Naredni protivnik im je Svonsi u FA kupu pa dočekuju Murinjov Totenham na "Etihadu" 13. februara. Može li iko zaustaviti ovakve "građane" koji, podsetimo, igraju bez KDB-a i Aguera? 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke