Per razloga zbog kojih Siti, izvesno je, neće odbraniti titulu!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 07.10.2019.
11:39
Izvor: Sportske.net

Nisu samo osam bodova prednosti ono što bode oči. Svi Pepovi problemi sadržani su upravo u ovim razlozima.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Siti je u teškoj situaciji, jasno, nije ništa izgubljeno, ali oni su prosuli bodova ove sezone za osam kola, koliko prošle za 16.

Uz to, Liverpul ne posustaje, dobija i kad igra loše, pa je veliko pitanje kada će pasti.

Mnogi navijači Sitija veruju da zbog određenih problema njihov tim jednostavno ne može da se nosi sa Redsima ove sezone, a sve se može podvesti pod pet razloga:

1.Povrede u odbrani su desetkovale tim, bez Laporta koji je najsolidniji igrač u poslednjoj liniji, makar to misli Gvardiola, sve je mnogo teže. Povredio se i Stouns, Fernandinjo igra prinudno štopera, sva ta krpljenja teško su pogodila poslednju liniju.

2. Problem levog beka je vidljiv jer je u poslednja četiri meča, Gvardiola koristio četiri igrača na toj poziciji. Anhelinjo, Zinčenko, Mendi i pojačanje Kanselo, niko nije pružio ono što menadžer očekuje. Dakle, ako imate problem na najmanje dva od četiri mesta u odbrani, onda nije neočekivano ni da kasnite za Redsima osam bodova.

3. Suviše zavise od De Brujnea. To nije novost ali se bolno videlo protiv Vulvsa, uostalom u mečevima u kojima su gubljeni bodovi, Belgijanac nije igrao. Nedostaje kreativnost na sredini, Rodri nije taj tip igrača, nema završnog pasa, kada se rival organizovano brani kao Vulvsi, to je prava muka. Poznato je da Vulverhempton podiže nivo igre protiv timova iz top 6.

4. Odsustvo alternativa kada su mladi igrači u pitanju. Stalno se priča o klincima koji čekaju šansu, sada, kada bi trebalo da je dobiju, oni nisu dovoljno dobri. Brojevi ne lažu, Anhelinjo koji se vratio sa kaljenja u PSV je odigrao drugo poluvreme protiv Votforda u kome je sve bilo rešeno, Foden je sakupio 10 minuta, Erik Garsija 37, a Harvud Belis koji je bio dobar u Liga kupu protiv Prestona nije još debitovao u PL.

5. I na kraju, već smo pomenuli, Liverpulu baš sve ide na ruku, dobijaju u poslednjim minutima, i kada ne igraju dobro nalaze način, na ruku im idu sudijske odluke, sreća im je bila naklonjena za razliku od Sitija u par mečeva. A šta kada Liverpul počne ponovo da melje, desiće se pre ili kasnije? Čini se da ovakav Siti nema šansu da stigne prednost, iako je još rani deo sezone.

Sve u svemu, ovo nije Siti na koji smo navikli, tamo gde su bili tanki sputale su ih povrede, pojačanja ne blistaju, Rodri igra, Kanselo je juče bio jedan od najgorih, Anhelinjo nije dobio pravu šansu.

Da li će dopunska selekcija u januaru biti izvršena videćemo, ali možda za šampionat, već tada, bude kasno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueMoon
Monday, 07.10.2019
15:43

Od sljedeceg kola se sve vraca u normalno stanje,igrace Mendi,Stones(Garcia) i De Brujn umjesto tri najvece rupe-Gundogana,Otamendija i Zincenka.

avatar
The Red Army
Monday, 07.10.2019
15:36

Pricajmo o tituli u oktobru 😂 pa tabela se do nove godine i ne gleda! Sve to moze da se okrene, pa morace i liverpul da dobije neke povrede, ako to bude van dajk, salah, mane ili neko bitan a pogotovo van dajk onda ih stizu gradjani brzinom svetlosti... Tako da ne pozurujte sa radovanjem i zakljukcima

avatar
Wolverine
Monday, 07.10.2019
14:32

6. zasićen tim kome je vrijeme da preda prvo mjesto mnogo gladnijem timu koji zaista zaslužuje titulu. Siti će ove godine pokušati udariti na LŠ, a Liverpul na PL, jer to nedostaje jednima odnosno drugima.

avatar
ddr16
Monday, 07.10.2019
13:02

prerano je za ovakve zakljucke pocetkom oktobra. u poslednjem razlogu ste naveli da je liverpul pobedjivao na srecu i u poslednjim minutima,to kolo srece se okrene lako,moguce da je liverpul ispucao svoju srecu za ovu sezonu i da ce kiksnuti kad se najmanje nadaju. sreca je samo jedan od faktora,drugi mogu da budu povrede,ako se povredi neki bitan igrac to se mnogo oseti,evo siti bez de brujnea i laporta ne moze da se satavi,ko zna kako bi liverpul igrao da se,ne daj boze,povrede van dajk i salah,plus ce doci deo sezone kad budu zgusnute utakmice,plus obaveze u evropi,tek tad moze da se prica da li je titula necija ili nije,a ne posle 7,8 utakmica...

avatar
Agent Provocateur
Monday, 07.10.2019
12:52

Ovo je bas onako losa analiza. Ajde da kazemo da je pod 1 potpuno tacno ( povrede ) ali ostale stavke ? 2 ( levi bek ) je prosle sezone bio kriticniji pa su uzeli titulu. Delf kriminalno igrao, zincenko bio jedini solidan. Sada je tu Anhelino oporacljeni Mendi moze i Kanselo. 3 ( KDB ) prosle sezone propustio skoro celu sezonu pa su uzeli titulu 4 ( mladi igraci ) - kakve ovo veze ima sa titulom i koji su to mladi igrali prosle sezone ( osim Foden-a protiv Totenhema ) 5 liverpulu sve ide na ruku ali islo je i prosle sezone pa opet znamo ishod. U narednih 30 kola i 8 meseci jedna povreda nekog od kljucnih igraca ( a ima bar jedno 4 nezamenjiva ) i sve se okrece. Dalje ko je ikada igde u bilo kom sportu pobedio u svim utakmicama ? NIKO. Da zakljucim, ocajna analiza. Prosle sezone bio povredjen KDB i povremeno Fernandinjo ( kada su kiksali oko nove godine ) a sada su Sane i Laport od kljucnih, a ostale stavke - manje vise sve je isto a znamo kako se zavrsilo lane.

avatar
Red Demon
Monday, 07.10.2019
12:37

E al Foden najveci engleski talenat buduci mesija engleskog fudbala nema 10 minuta u ligi nas Aleksandar Arnold dosad sakupio 2484929. Inace nijedan od ovih razloga nije valjan jer je sve ovo bio slucaj i prethodne sezone osim aj da kazes prvog, pa znamo sta se desilo, jednostavno Siti ima par ovakvih utakmica u sezoni imao je prosle godine protiv Palasa ne znam koga jos al se zna da ce dobiti narednih 20.

avatar
Crveni Lucifer
Monday, 07.10.2019
12:23

Auu napisali ste da su sudijske odluke i sreca bile naklonjene liverpulu, sada ce luzeri da zapene, pa ne moze to tako

avatar
Rikardo Roča
Monday, 07.10.2019
12:17

Gvardiola ne obraća pažnju na stopere. Pa otmandi meni ne bi igrao ni u Brajtonu. Sones izvikani Englez. Laport jedino dobar stoper i tu se završava priča. Čovek umesto sto je doveo Cansela, za iste pare da kupi nekog normalnog stoper poput Akea, Upamecana,... po Italiji ih ima za 25-30 miliona glava boli. I svi Bolji od Stounsa i Otamendija. Čovek sam sebe pobedio. Bernardo npr je extra igrač, ali nije za englesku ligu. Mek je previše. Niti je krilo, niti je centralni vezni. Zato Gvardiola će ove a i narednih sezona da muci muku, a možda i da ode. Pozzz

avatar
Red Demon
Monday, 07.10.2019
12:39

Ma da druze Bernardo S. nije igrac za englesku ligu.prosle sezone bio verovatno najbolji igrac.

avatar
NikkiCFC
Monday, 07.10.2019
13:22

Neverovatno sta je izjavio. Pa za Salaha igrac.

avatar
Rikardo Roča
Monday, 07.10.2019
13:17

Bio zbog Gvardiolinog sistema. Čovek nikome ne može da uzme loptu. Slab u skoku, u defanzivni. Pa posle kad naidju na jaču ekipu gde treba pravi presing onda problem. Ima čovek smisla za igru i za kreaciju, ali za Engleze treba kaci igrač. Pozz

avatar
RaZZoR (6x)
Monday, 07.10.2019
12:15

ja stvarno ne znam kako neko moze smatrat Siti favoritom u mecevima sa Liverpulom, kao prvo Liverpul i kad je bio losiji razbijali su nos Sitiju, prosle sezone na Etihadu Siti nista nije bio bolji, 2-1 su pobjedili uz dosta srece, milimetarski gol je ponisten i onda mi dodje niki, luficir i ostale neznalice i pricaju o sreci...

avatar
NikkiCFC
Monday, 07.10.2019
13:21

Da li si me upravo stavio u isti kos sa Luciferom?

avatar
Crveni Lucifer
Monday, 07.10.2019
21:07

Sramota zaista, daleko si ispod mene, tu si negde u rangu badr harija, paul kersija, axwela, consiqerea i slicnih smesnih likova

avatar
Red to the bone
Monday, 07.10.2019
11:59

90 bodova u opticaju, poraz u medjusobnom i jedan (k)iks, eto ih gradjani na 3 boda, ljudi van svake pameti je u EPL govoriti o tituli u Oktorbru,Novembru,Decembru pa nije ovo Italija/Francuska u zadnje vreme i Nemačka.