Peru u suzama - Kapiten propušta Mundijal!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 14.05.2018.
23:28
Izvor: Sportske.net

Kapiten fudbalske reprezentacije Perua Paolo Gerero na kraju ipak neće moći da pomogne svom nacionalnom timu na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Epa/Jean-Christophe Bott
Epa/Jean-Christophe Bott

Povezane vesti

Sportska javnost u Peruu ostala je zatečena vešću da je Sud za sportsku arbitražu u Lozani prihvatio žalbu Svetske antidoping agencije (WADA) i potvrdio prvobitnu suspenziju za kapitena fudbalske reprezentacije te zemlje.

Paolo Gerero (34) neće moći na teren do kraja 2018. godine iako je prvobitna presuda od 14 meseci krajem prošle godine preinačena u polugodišnju suspenziju.

Kapiten reprezentacije Perua žalio se Sudu za sportsku arbitražu, a žalbu je uložila i Svetska antidoping agencija. Gerero je tražio dodatno umanjenje kazne, dok je WADA insistirala da reprezentativac Perua zbog korišćenja dopinga van terena ostane do kraja godine.

CAS je na kraju odlučio da Gerero ostane van terena do januara 2019. godine, što znači da kapiten Perua na kraju ipak neće igrati na Mundijalu u Rusiji.

Bivši napadač Bajerna pao je na doping testu u oktobru prošle godine, nakon kvalifikacione utakmice za odlazak na Mundjal koji je reprezentacija Perua igrala protiv Argentine.

Pravni tim Paola Gerera tvrdio je da je zabranjena supstanca uneta u organizam preko čaja i da iskusni napadač nije imao nikakvu nameru da njenim korišćenjem unapredi svoje performanse na terenu.

Reprezentacija Perua nastupiće na Svetskom prvenstvu prvi put posle 36 godina, a igraće u Grupi C protiv selekcija Fracuske, Danske i Australije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paris Saint Germain
Tuesday, 15.05.2018
09:14

takoo jeee. kucii momakk

avatar
Roj Kin 16
Monday, 14.05.2018
23:47

Kako meni u čaj ili u burek neko ne stavi steroid to mi je najveća misterija u životu :)))))))