Pet godina i blizu 90 miliona kasnije, konačno "Dani Alveš"?

Autor: Milovan Longinov
sreda 02.06.2021.
11:55
Izvor: Sportske.net

Da li je konačno to ON?

La Liga/Twitter
La Liga/Twitter

Povezane vesti

Barselona je danas ozvaničila još jedno, treće pojačanje u letnjem prelaznom roku, a u pitanju je Emerson Rojal.

Desni bek stigao je iz Betisa za devet miliona evra, Barsa je iskoristila klauzulu po kojoj je mogla da ga otkupi od kluba iz Andaluzije.

Ono što je sada glavno pitanje jeste - da li je konačno Barsa dovela desnog beka na koga čeka punih pet godina?

Hosep Marija Bartomeu je dopustio da Dani Alveš napusti klub leta 2016. godine bez obeštećenja. Brazilac je otišao u Juventus, kasnije u PSŽ, nastavio je osvaja trofeje, a Barsa da mu traži zamenu.

Odmah je doveden Aleiš Vidal iz Sevilje za 17 miliona evra, ali se nije pokazao kao pravo rešenje pa ga je Barsa vratila u Andaluziju posle tri godine.

Roberto se takođe nije pokazao kao pravo rešenje u sezoni 2016/17, pa je Barsa kupila Nelsona Semeda za 35 miliona evra iz Benfike. Portugalac nikada nije uspeo da dostigne ni približan nivo Danija Alveša, a konačno je prodat prošlog leta za istu sumu za koju je došao u redove Vulvsa. 

Barsa je u međuvremenu leta 2018. kupila i anonimusa Musu Vaga za pet miliona evra iz belgijskog Eupena, ali je Senegalac upisao tek nekoliko nastupa za prvi tim, išao je na pozajmice u Nicu i PAOK, gde se i sada nalazi, ali je teško povređen. 

Za kraj, prošlog leta stigao je Seržinjo Dest iz Ajaksa za 21 milion evra. Igrao je Amerikanac dobro na momente, ali je pokazao i velike oscilacije i padove u igri zbog čega nije bio standardan.

Sve u svemu, Barsa je potrošila 35 miliona za Semeda, 17 za Vidala, 21 za Desta i pet za Vaga i sada još devet za Emersona.

Da li će to konačno biti dovoljno da Barsa posle pet godina ima svog novog "Danija Alveša"?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke