Pet razloga - Alaba je bukvalno perfektno pojačanje za Real Madrid

Autor: Milovan Longinov
utorak 19.01.2021.
09:59
Izvor: Sportske.net

Zašto je ovo jedno od boljih pojačanja koje je Real Madrid mogao da završi u ovom trenutku?

EPA-EFE/Alexander Hassenstein
EPA-EFE/Alexander Hassenstein

Povezane vesti

David Alaba će od leta postati član Real Madrida, pošto je dogovorio sve uslove sa "kraljevskim" klubom.

Kada su poznati svi detalji, došao je red na analizu - zašto je Alaba savršen za Real u ovom momentu? 

Marka je izdvojila pet jakih razloga:

Šansa koja se ne propušta

Alaba stiže kao slobodan igrač, bez obeštećenja, a Transfer market ga procenjuje na ogromnih 65 miliona evra. Istina, Real će na Alabina primanja potrošiti preko 80 miliona evra do 2025. godine, ali to je sitnica na neke ranije investicije. Poređenja radi, Toni Kros je stigao iz Bajerna 2014. godine za 30 miliona evra, a u Madridu već porede taj transfer sa Alabinim dolaskom.

Problemi sa štoperima

Serhio Ramos ima ugovor do juna i odbija da ga produži pod Perezovim uslovima. Rafael Varan ima ugovor do 2022. godine, ali će ga gotovo sigurno produžiti. Ipak, još važnije je što je Eder Militao ispod svog nivoa, a plaćen je  50 miliona evra, dok je Naćo uvek bio četvrta opcija. Alaba je u Bajernu dokazao da može da igra podjednako dobro i kao štoper i kao levi bek.

.... i sa levim bekom

Marselo je u slobodnom padu u protekle dve godine i broji svoje poslednje mesece u Madridu. Ostaje Ferlan Mendi, koji je pokazao da je kvalitetan, ali sigurno ne kao Marselo u najboljim danima. Očekuje se da Alaba bude prvi izbor, ali i da neretko igra kao i štoper, te da će Mendi svakako dobiti svoju minutažu. Mendiju zameraju lošiju igru u ofanzivi, u čemu je Alaba jedan od najboljih bekova na svetu.

Najbolje godine

Sa svojih 28, Alaba u pravom trenutku stiže u Madrid. Pred njim je sigurno još barem četiri godine na vrhunskom nivou, u Madrid stiže u svom "prajmu". I pored svojih godina, poseduje ogromno iskustvo, preko 400 mečeva u dresu Bajerna sa kojim je osvojio sve, ume da se nosi sa pritiskom i najprovereniji je u svakom smislu. 

Ne dobija kartone i ne povređuje se!

Serhio Ramos je bio nezamenjiv, ali je i neretko koštao svoj tim zbog kartona. Alaba nekim čudom gotovo  da ih ne dobija. To ide na račun njegove inteligencije, čitanja igre, jer je uvek korak ispred. Verovali ili ne, on je u proteklih 10 godina zaradio samo 18 žutih kartona! Što se tiče  povreda, nikada nije  imao ozbiljniju povredu mišića, jedino je u sezoni 2014/15 imao povredu kolena i to je sve.

Zaista, zvuči kao PERFEKTAN igrač!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke