Pet razloga za Čelsijeva posrtanja i tri mete koju mogu da zaustave pad "Plavaca"!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 17.12.2019.
10:28
Izvor: Sportske.net

Čelsi je naglo pao posle obećavajućeg starta. Ovo je analiza razloga, Lampard mora da kupuje, drugog rešenja nema!

EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Čelsi je četvrti, ali su u velikoj krizi, izgubili su četiri od pet utakmica u šampionatu, za vikend će se suočiti sa bivšim trenerom Murinjom, Totenhem bi mogao da ih preskoči u slučaju pobede.

Treba reći da je pre očajne serije Lampsov tim imao 12 bodova više od "Pevaca", sve se to istopilo, pa tim trpi strašan pritisak.

Ovo su po engleskim medijima pet razloga zbog kojih se sve dobro sa početka sezone srušilo.

1. Čelsi ne uspeva da posed pretvori u rezultat, a to je ono što se zameralo Sariju. Naime, protiv Bornmauta ni 77% poseda nije značilo ništa, jednostavno, "Plavci izgledaju" jalovo.

2. Da li su klinci rešenje? Lampard je pokupio dosta komplimenata, ali fudbal u kome su na ključnim mestima igrači sa malo iskustva, kao recimo štoperi sigurno nije nešto što obećava uspeh.

3. Problem u napadu je prisutan, kada je Tami Ejbraham prestao da daje golove, Čelsi je stao. Problem je što je sada klinac izgubio samopouzdanje, a tim je dao tri gola u pet mečeva u PL. Žiru je otpisan, čeka januar da ode, vezni igrači ne mogu da nadoknade Azarove brojeve. Zbog toga menadžer insistira da se uloži veliki novac u napadača. Pominju se Verner, Bejli, Musa Dembele, pored Zahe koji je krilni ofanzivac, ali takođe može da bude rešenje.

4. Lampsu se dešava što i u Derbiju, mnogi kažu da je Ramse to koštalo promocije. Jednostavno, odbrana greši u seriji, a mnogo je velika promena u poslednjoj liniji, gde su praktično standardni štoperi godinama zamenjeni, Kristensenom,. Zumom i Tomorijem, Ridiger je na svu muku povređen. Jasno, osim neiskustva, štoperi su neuigrani, a ne pomaže ni to što često Lampard rotira bekove.

5. Kepa brani loše i to više nije vest. Ali, Lamps nema rešenje, mada nije Bask toliko kriv, odbrana je dozvolila "Trešnjama" u subotu 11 šuteva na gol. Ipak, kada uporedimo nekadašnjeg golmana Bilbaoa sa Alisonom ili Edersonom (plaćen je takođe ogroman novac) jasno da je to slaba tačka.

Rešenje?

Kako rekosmo, iskusniji štoper, Zaha i još jedan centralni napadač koji bi rasteretio Ejbrahama. Pominje se povratak Akea, koji može da pokrije pozicije centralnog i levog beka, i kako rekosmo Bejli ili Timo Verner u špicu.

Šta može januar da promeni videćemo, ali ako brod nastavi da tone, Lampardu će biti vrlo teško da vrati "Plavce" na pobednički kolosek.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Naka TZ (CFC)
Wednesday, 18.12.2019
07:15

Stoper Ake,lijevi bek Chilwell,krilo Zaha napadac Werner bit ce tesko sve ih dovest u Januaru ali barem da dodje stoper i krilo.Na ljeto dovesti napadaca koji ce biti konkurencija Abrahamu i lijevog beka .Emerson nije dovoljan a Alonso cini mi se ne uklapa se u ovaj sadasnji Celzi bas najbolje .Celzi kako je prestao da igra 3-4-3 Alonso vise nije taj igrac.

avatar
miki2
Tuesday, 17.12.2019
20:46

Celzi ce brzo da se vrati u pobednicki kolosek jer imaju dobar tim. Mislim da im je golman najslabija karika a Abeaham se povredio nije igro 2 utakmice a ove igra povredjen tako da nije ni cudo sto mu se smanjio golgeterski ucinam, a bice ako vako nastavi jedan od najboljih napadaca evrope.

avatar
jv
Tuesday, 17.12.2019
15:48

Lampardu svaka čast, i sa ovim porazima Čelzi je premašio očekivano. To je tim u koji trener nije doveo ni jednog igrača, to je tim koji je prodao Azara, to je tim pun mladih igrača. Ake, Verner i Zaha nisu dovoljni, Abramovič bi trebao da se otvori za Sanča, i dobije igrača koji bi mogao biti bolji od Azara.

avatar
Naka TZ (CFC)
Wednesday, 18.12.2019
07:17

Mislim da ako pored pomenutih igraca koje si napisao dodju svi da ce vjerovatno doci i Sancho ali vjerovatno ce se to desiti na ljeto.Sada u Januaru mora doci Zaha i Ake.A na ljeto krenut po Wernera i Sancha.

avatar
The KING(is back)
Tuesday, 17.12.2019
14:16

Srz celog problema sam Lampard je takticki slab defanzivno za ovaj nivo fudbala, pa Zvezda i Partizna se bolje brane od Celzija, u njemu lezi problem iste probleme je imao sa Derbijem, nema tog pojacanja koje ce resiti problem, prosto makracija, sinhronizacija i pozicioniranje igraca je u vecini slucajeva izgleda karajnje amatersi za standrard PL to je do Lamparda isakljucivo ne do igraca, lepo je sto je dao sansu klincima, veliko je pitanje da li ce Celzi izboriti TOP 4, ne vidi se prostro nikakav napredak iz nedelje u nedelju, a samim tim poznavajuci Romana, necu biti zacudjen da Lampard dobio otkaz na kraju sezone ukoliko se drasticno ne popravi takticki, prosto on je najveci probelm Celzijevog problema.

avatar
Dax89
Tuesday, 17.12.2019
13:58

Moze Timo i Ake... Moze na krilo i Bejli... Ne moze vise ovako, pa svaki napad kad lopta dodje do vilijana mora se vratiti nazad, kao da igra za protivnicki tim... Nema tranzicije naprijed i sva igra postane jalova... Prosto igra bez ideje...
I dokle vise odigravanje 1000 pasova u kaznenom prostoru.. Cim se udje u zonu suta treba sutati a ne ovo sto se radi.. Guraju loptu jedan drugom ko vruc krompir ne bili skinuli odgovornost sa sebe u slucaju promasaja... Bruka i sramota od igraca koji sebe smatraju profesionalcima

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 17.12.2019
13:22
avatar
Naka TZ (CFC)
Wednesday, 18.12.2019
07:19

Nije toliko losa Rudiger je klasa ,Zouma solidan ali zna da bespotrebno grijesi .Tomori se odlicno pokazao i nametnuo se kao odlican izbor a Kristensen je isto tu da popuni praznine kada treba .Ako dodje Ake uz Zahu u Januaru bit ce top.A na ljeto po Wernera i Sanca da kompletiramo novi Celzi.

avatar
LFC*19
Tuesday, 17.12.2019
13:13

Posedom se osvajaju bodovi vremenom, uigravanjem. Taj stil je najtezi za igrat jer treba najduze vremena da bi se usvojio. Jednom kad se usvoji, to je ekipa koja moze da se kandiduje za dominaciju. Naravno Mourinho, Konte i Simeone su kratak rok, to je ona suprotnost gdje se rezultat dobija odmah i dodje limit, i imas muke da od ekipe koja se brani napravis ekipu koja igra fudbal. Gotovo nemoguce, iako i ta ekipa vrijedi milijardu! Vecu perspektivu ima ovakav Chelsea nego recimo Atletiko koji je sada bolja ekipa ali ima plafon iznad sebe, tvorca Diega. Fudbal Kontea, Simeonea i Murinja je fudbal malih ekipa od kojih oni prave umjetnost cuvanja svog gola, ali to je i dalje fudbal "malih ekipa". Ako zelis da te zovu najboljim, ne moras cak nekad ni da uzmes titulu, svi govore da ste najbolji kada igrate taj fudbal. Evo, Konte je uzeo titulu sa Chelsea, evo i Klop ce ako bog da ove, koji vam se nacin vise svidja... Hoce li Liverpool imati problema sa sastavom ili igrom kad je uzme? Naravno da nece. KAd jednom naucis da fudbalski dominiras, nemas plafon iznad glave!

avatar
Naka TZ (CFC)
Wednesday, 18.12.2019
07:24

I ja sam toga misljenja svi znamo koliko je Kloppu trebalo da implementira svoj stil fudbala na igrace i na klub.U pocetku je to fino bilo ali za dominaciju i redovne pobjede potrebno je vrijeme .Pocetci su najtezi meni je bas drago sto je doslo nesto novo u Celzi trener em legenda em igra na posjed atraktivan fudbal.Defanzivni treneri imaju limit odigraju nekolko sezona ako uzmu sta uzmu ako ne onda desavaju se padovi koje je nemoguce zaustaviti i obicno takvi kad tad odu.Lampard zbog statusa u Celziju zasluzuje malo vise kredita da do kraja sklopi ekipu i implementira novi stil fudbala .Takodjer da nam se nije desila ova zabrana i da nije Lampard dosao na mjesto trenera daj boze da bi Abraham,Mount,Hudson Odoi,James,Tomori ikada dobili sansu.Svaki veci klub u akademiji ima dragulje postalo je bezpotrebno bacati milione na neke igrace kada u akademiji samo treba pruziti sansu nekome.

avatar
LFC*19
Wednesday, 18.12.2019
16:08

Naravno. Treba dat kredit bez pogovora. Alex Ferguson prvih 6 godina nije uzeo trofej u Unitedu, Klop je tek u trecoj poceo, Lampsu je tek pocetak. Mnogo me interesuje gdje cete da pumpate milione, jer vam je sredina pogibena. Jednog igraca nemate tu. Ako zelite da igrate igru posjeda, ali brzu, mora svaki igrac da je dobar ofanzivac a jos bolji defanzivac. Vi nemate igraca koji ima oboje. Kante defanzivac, naprijed poboljsao se, ali za "vez" igru rupa, Jorginho je najveca rupa u defanzivi, mislim da gori igrac defanzivno nije nikad dosao u ligu, Kovacic je ostavio najbolji utisak, ali nejak za defanzivni bedem, jer nije eksplozivan, loftus četvrtast igrač, morao bi da bude tehnicki zidan da bi mogao da ga nazovem Yaya Toure... Nama tri igrača drže sredinu. Svaki defanzivac brutalan a naučili da vezu. Ali prije svega, svaki je defanzivac brutalan! Fabinho, Wijnaldum, Hendo, Milner, Keita... ko god stane na sredinu to je zid. Kad vidim Joirginha, Kovacica, a gore trojka jos nevjesta u presingu... kao kroz sir u jednom trenutku kad umor stigne i glava pocne da radi pogresno... Ali, boze moj, tako je i nama bilo dok 3 godine kasnije smo masine! Vama ne treba pola igraca koji se povezuju s vama, bas mislim da necete dovesti te sto pisu, nista bolji biti necete sa ovakvom sredinom. Zamisli, Sančo... bačit 100 milki, imas odoija, imas mounta imas pulisica a sredina ostane ovakva... Tri možete dovest sanča ako je to cilj Chelsea, nista to ne valja.

avatar
A.Shevchenko 7
Tuesday, 17.12.2019
12:43

Vulvsi su pregazili Totenhem za vikend, a Celsi ce biti posebno oprezan i motivisan, videcete u nedelju...

avatar
Žex_plavac
Tuesday, 17.12.2019
11:43

Zaha... 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️