Pet razloga za Klopovu brigu posle šamara u Birmingemu! Buđenje ili početak košmara?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 06.10.2020.
11:23
Izvor: Sportske.net

Nemac je i dalje bezbrižan, ali postoje razlozi koji izazivaju zabrinutost među navijačima. Gde je Liverpul ranjiv?

EPA-EFE/Rui Vieira
EPA-EFE/Rui Vieira

Povezane vesti

Liverpul je primio sedam golova na Vila Parku, to je izazvalo šok širom planete, ali je u pitanju samo jedan poraz, doduše blamantan za standarde kluba.

Šta se desilo?

Ovo je analiza, pet razloga zbog kojih Klop, koji i dalje deluje bezbrižno mora da se zabrine.

Prvi je činjenica da je odbrana daleko od standarda iz prošle jeseni. Van Dajk je daleko od forme, Džo Gomez nije rešenje, videlo se na Vila Parku, sa ovakvim štoperima, jasno, tim nije ni blizu onoga na šta nas je navikao.

Drugi je nepostojanje plana "B". To se Klopu često zamera, kada presing, odnosno gegenpresing na protivničkoj polovini ne radi, odnosno kada ne uspevaju da spreče dotok lopte do protivničkih napadača, u nevolji su.

Treći je golman. Valjda ne postoji vrhunski tim koji više zavisi od čuvara mreže. Alison Beker je po mnogima najbolji golman sveta, ni pre njega nisu imali rešenje, setimo se Minjolea i Karijusa, Adrijan je nevolja koja čeka da se dogodi. Klop je hteo u finišu prelaznog roka Gazanigu iz Totenhema, nije uspeo u nameri.

Baner 2m

Četvrto je vezni red, tačnije igrači koji ne mogu da odgovore zahtevu presinga. Uzmimo za primer Nabija Keitu. Plaćen je 60 miliona, nikada nije opravdao očekivanja, a ono što je najgore, nije tip igrača za Klopa. Afrikanac nije oduzeo nijednu loptu u poslednja četiri meča. Prelazni rok nije ponudio rešenja kada su takvi igrači u pitanju, jer ni Tijago Alkantara nije baš "pitbul".

I na kraju, za ključna mesta nemaju zamene, zamislite da se povredi Van Dajk, ili da neko od vodećeg trojca bude van stroja duže vreme. Mane je slaba karika, njega ne mogu da zamene. Tačno je da su doveli Žotu, ali opet, on nije taj tip igrača.

Možda liči na traženje dlake u jajetu, ali kada 13 puta u nizu ne sačuvate mrežu, kada u ključnim utakmicama sezone, setite se Atletika, nemate drugi plan kada presing ne radi, onda je jasno da je Liverpul, iako strašan tim, ranjiv.

Videćemo hoće li poraz od Aston Vile biti poziv Klopu da nešto promeni u pristupu. On i dalje deluje bezbrižno...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boginja iz Bergama
Saturday, 10.10.2020
10:14

Osvojili su sve u predhodne dvije sezone,polako jedan tezak poraz ne mora znacit da je sve otislo u vodu i da su se raspali, i ovako "Raspadnuti" Liverpul je pregazio napuhane Londonce tako da polako, ja razumijem komplekse drugih al ovakve i slicne komentare sam citao i posle poraza od Reala, Sevilje i ostalih utakmica gdje smo se borili za trofej...

avatar
1905
Wednesday, 07.10.2020
00:17

Povrede i odsustva su se pokazali kobnim po njih. Čim neko glavnih igrača izostane to je druga priča. Šta bi se desilo da nema VD neko vreme...

avatar
Provokator
Friday, 09.10.2020
11:56

Mozda onda ne bi primili 7 golova.

avatar
xman
Tuesday, 06.10.2020
23:49

ova me prica oko forme tima neodoljivo podsjeca na pricu o Salahu..prvo je bio igrrac za male utakmice, pa onda igrac jedne sezone, malo je zastao i svi bili u fazonu 'jesam rekao', ali se opet razigrao i vise niko ne spori da je top klasa.Sad se prica o citavom timu. Tako je bilo i posle izgubljenog finala protiv Reala, pa izgubljene titule od Sitija, pa je sad posle najtezeg poraza. Ali, vratice se Liver jaci nego ikad, a misevi ce opet da cekaju neki kiks kako bi se radovali.

avatar
dzo
Tuesday, 06.10.2020
18:51

To je premijer liga,a ne nasa liga! U toj ligi je normalno da Noric otrese Siti i ispadne iz lige,kao sto je bio slucaj prosle godine,a Siti zavrsi na drugom mestu samo zato sto je Liverpul imao fantasticnu sezonu. Tako da nije cudo kad Livrrpul izgubi od Vile koja ce se pokazati kao fantastican tim ove sezone i zavrsi ce u prvih 6 mesta. Prosto nije liga namestena,pa samim tim nema mesta cudjenima.

avatar
Red to the bone
Tuesday, 06.10.2020
14:50

Jeste ranjiva ekipa kad nije u punom sastavu što je problem i manjka plan B ponekad

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 06.10.2020
13:47

Ono je bila utakmica koja se vise nikad nece ponoviti, Vili je ulazilo sve sto su sutnuli, cak i izvan okvira gola. :) Slabosti postoje, ali prednosti nad ostalima i dalje debelo prevazu.

avatar
Red blood
Tuesday, 06.10.2020
13:42

Mediji pisu (pricaju) da bi pisali (pricali).
Svega dan pred tu tekmu sa Aston Vilom su Pepa (nakon remija sa Lidsom) pitali da li razmislja o tome da ce vrlo lako,vec na startu sezone imati 8 poena zaostatka..aludirajuci na to da se sampion vec nazire.
4 kola od starta sezone.
A 24h kasnije,Liverpul zaostaje za Evertonom i u egalu je sa Sitijem,Totenhemom,Celzijem.
Britanska stampa je sklona senzacionalizmu.
Tek je pocelo i ko zna sta ce i kako ce se razvijati sezona.
Tacno je da Liverpul mnogo zavisi od nekolicine igraca..a sto se tice plana B..pa valjda je zbog toga doveden Tiago.
Da bi ponudio drugacija resenja.
Ako ostane fit.

avatar
The Red Army
Tuesday, 06.10.2020
12:29

Morao je mnogo vise da osvezi ekipu Klop, jednostavno dodje do praznjenja emocija, fizickog praznjenja kad igras takav tempo dve godine itd itd.. Stvarno su imali srece sa povredama, sem alisona niko od bitnijih se nije povredjivao, ako se to desi nema nista od njih

avatar
Provokator
Tuesday, 06.10.2020
12:24

Hajde da sagledamo objektivno pocetak sezone za Liverpul. Komjuniti Sild i poraz na penale od Arsenala. Ta utakmica je mogla da se zavrsi i pre penala u korist Liverpula ali i u korist Arsenala, na kraju su ipak porazeni na uvodnoj utakmici. Prvo kolo, 4:3 kod kuce protiv Lidsa, golom iz penala u 89 minutu. Penal nije sporan ali se videlo da Liverpul nije onaj Liverpul od prosle godine. Naredni mec, 0:2 u gostima protiv Celsija. Zasluzeno ali su citavo drugo poluvreme bili s igracem vise i tek tad ih slomili, pitanje je kako bi bilo da je bilo 11 vs 11. Lagani trening u Liga Kupu i ubedljiva pobeda. Nakon toga, mec sa Arsenalom i 3:1. Zasluzeno, gubili i preokrenuli. Ponovo Liga Kup i ponovo Arsenal i ponovo poraz na penale. Mozemo diskutovati o vaznosti meca ali niko me ne moze ubediti da tim , 2 puta gubi na penale od istog protivnika i da ih bas briga za to. I naravno, poslednji mec i 7:2 na Villa Parku. Mislim da je najveci problem Liverpula klupa, odnosno igraci koji bi trebalo da zamene kljucne igrace u slucaju povreda/kartona. Ali ne mogu da sve svalim na njih. Adrian jeste ocajno branio ali da li je on jedini krivac za 7 golova ? Timovi kao sto su Aston Villa ne sutiraju na utakmici toliko puta u okvir gola, pratite narednih 20 meceva Aston Ville i vidite koliko ce prosecno imati suteva u okvir gola. Liverpul je u ozbiljnoj krizi, bez obzira sto njihovi fanovi to pravdaju sa "nebitna utakmica", "jos su mamurni od titule" i slicno. Ovaj Liverpul je kilometrima iza proslogodisnjeg.

avatar
Brainless
Tuesday, 06.10.2020
12:16

Liverpulu je potrebno da Klop produzi ugovor, sve ostalo je manje bitno, kritike su tu da bi se o necemu pisalo, prosle seyone nisu valjali jer nisu bili nepobedivi,ove seyone nemaju plan B i nemaju plan A je da se osvoji liga i osvojice se, a onda neka fudbalskim sladokuscima koji se u menadyerisanje razumeju bolje od klopa ostane uteha da oni ne bi izgubili od vile sa 7-2 ljubi brat YNWA

avatar
Südkurve München
Tuesday, 06.10.2020
12:07

Lovren je za sve kriv

avatar
_mladen_
Tuesday, 06.10.2020
12:00

Sve u svemu, sledeći meč protiv Evertona će pokazati šta je bilo i zašto se desila ova utakmica. Biće to drugačije sa Maneom i Tijagom, ali opet bez Alisona će igrati dosta mečeva. Pročitao sam da Adrina nikad u celoj karijeri niko nije kupio, uvek bile pozajmice ili je odlazio kao slobodan igrač, sve pokazuje koga su oni doveli. xD Bolje bi im bilo da već u Januaru gledaju šta će sa golmanom, ako ne bude kasno do tad.

avatar
miki2
Tuesday, 06.10.2020
11:59

Liverpulu fali drugi stameni stoper i golman drugi koji ce biti prosecan.

avatar
Milos Ilic_fb1
Tuesday, 06.10.2020
11:44

Glupost.
Odbrana jeste slaba, tj nisu na svom nivou. Ali odbrana liverpula zavisi od Fabinja i Hendersona koliko i od pored 4 defanzivca. Keita i Alkantara zbog njih mogu da igraju kreativno.
Ovo je cudna sezona i treba ocekivati cudne rezultate. Gomez je ili vrhunski ili na nivou JSL lige, robertson i TAA su se raspali, Adrian je bio uzasan. Ali svi oni ZNAJU BOLJE i tako ce i igrati. Uljuljkali su se malo u price o nepobedivosti i sl i eto, dodjose do ovoga

avatar
_mladen_
Tuesday, 06.10.2020
13:23

Robertsona ne diraj, čovek uz Salaha jedini koji je igrao. Sa druge strane Trent je u rasulu, ali on je imao koronu, iako nisu pisali o tome, zato pripreme nije odradio. E sad izgleda totalno van forme, kao što si rekao ova sezona će biti previše čudna. Svi gube mečeve, čudni rezultati, ali jednostavno nisu imali pripreme koje njima mnogo znače.

avatar
_mladen_
Thursday, 08.10.2020
17:18

Mene vala nije zabolelo ni malo, to su zasluzili, ja sam se smejao, jer ce im ovo biti opomena. Intezitet meca i sredinu su izgubili, trckarali su naokolo i to je to. To je ono sto Henderson donosi, sto ne dozvoljava da se desavaju takve situacije. Ovo im je bio lep samar, jer su se oni opustili odavno. Umor je stigao i druge ekipe, pa nisu igrali onako.

avatar
Milos Ilic_fb1
Thursday, 08.10.2020
08:19

Umor se skuplja, igraci nisu imali pripreme... DOduse, u slucaju LFC ja to ne vidim kao problem jer je pocetnih da kazemo 15 igraca isto kao i prosle sezone.
Jeste da boli, ali bolje je da izgube sada, jednom, sa 7-2 nego da izgube 7 puta sa 1-0.