"Pirova" titula kojoj se teško raduje, ali se broji - DEVETA u nizu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 26.07.2020.
23:43
Izvor: Sportske.net

Juventus je ponovo šampion Italije!

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa i matematički su osvojili novu titulu pošto su večeras na svom stadionu pobedili Sampdoriju rezultatom 2:0, u 36. kolu Serije A.

Strelci za Juventus bili su Kristijano Ronaldo i Federiko Bernardeski, a ovaj meč obeležile su i povrede Danila i Paula Dibale, koji je posebno zabrinuo navijače Stare dame.

No, ono što je večeras važno - Juventus je ponovo šampion, iako na terenu nije delovalo sve tako bajno, pošto je Samdorija imala nekoliko opasnih prilika.

Ipak, Juventus je i pored toga svoje šanse iskoristio, a najpre je u nadoknadi prvog poluvremena Miralem Pjanić maestralno proigrao Ronalda iz slobodnjaka, a Portugalac sjajno pogodio dalji ugao za 1:0.

Samdorija je u drugom poluvremenu zaista bila opasnija, Gaston Ramirez je imao dve odlične prilike, Vojčeh Ščesni je sa dve odbrane sačuvao Juve.

I onda je usledila kazna, u 67. minutu Ronaldo je snažno šutirao, golman odbio loptu pravo na nogu Bernardeskija koji postiže svoj prvenac ove sezone - 2:0.

TAj pogodak je značio da navijači Juventusa mogu da počnu slave, do kraja nije bilo promene rezultata, iako je Sampdorija u još nekoliko napada otkrila mane u odbrani šampiona.

Kada je u 77. minutu Torsbi zaradio drugi žuti karton i isključenje, Sari je odlučio da odmori De Lihta i Pjanića, da ojača odbranu i sredinu sa Ruganijem i Bentankurom i mirno privede meč kraju.

U finišu uspeo je da se obruka i Gonzalo Iguain koga je Ronaldo spojio sa praznim uglom na pet metara, ali je Argentinac traljavo šutirao pored stative.

U 89. minutu Ronaldo je propustio kolosalnu priliku da se približi Imobileu i Levandovskom u trci za "Zlatnu kopačku", ali je u stilu Peđe Mijatovića "razvalio" prečku iz penala.

Juventus dva kola pre kraja nedostižnih sedam bodova više od Intera i osam od Lacija i Atalante, ali je utisak da je ove sezone bio najlošiji šampion.

Sledeći meč Juventus igra 7. avgusta protiv Liona, a navijači se nadaju da je Dibala lakše povređen i da će Stara dama biti prava kada to bude najpotrebnije.


   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Monday, 27.07.2020
11:04

Opet inter odbranio titulu

avatar
juvealexx
Sunday, 26.07.2020
23:55

Hahahaha "pirova titula" ,šta bi inter dao za jednu takvu "pirovu" titulu 😂, "boli" scudetto pogotovo kad ga osvoji "nikad lošiji" Juventus što je pokazao i večeras ali ovog puta je i sreća bila naš "saveznik' ,pogodak u "pravo vrijeme" u posljednjim trenucima 1 pol je "prelomio" utakmicu

Igračima čestitke naravno i sarriju ali on mora da ide ,nije mu mjesto na klupi Juventusa ,ovo je bilo očajno gledati

avatar
Oldboy
Monday, 27.07.2020
17:33

Super volim sto te osvajanje titule, koju čestitam, odmah asocira na Inter, i u pravu si dali bismo sve za titulu, ali ipak je tripleta bolnija od titule, sanjajte...

avatar
juvealexx
Tuesday, 28.07.2020
23:18

Pa tko drugi će mi pasti "na pamet" kad su novinari još prošli tjedan pisali da inter "ima realne šanse" za scudetto , a sada žele "obezvrijediti" taj isti scudetto Juventusu 🤣

avatar
Tiribocchi
Sunday, 26.07.2020
23:53

Pirova titula ? Hahahah pa milanski klubovi su potrosili miljardu zadnji 10 god jedni ne mogu da mrdnu iz 4ta a drugi se raduju na dobar niz rezultata i zavrse 6ti... da ne spominjamo odlicne sezone atalanta i lazio kao i po rosteru dobru Romi i odlicni napoli koji nije na to nivo kao prosle godine ali je u nokaut ls. Tako da ovi titulu ( 9tu i nizu) nikako ne moze da bude pirovu.

avatar
lol (NewProfile)
Monday, 27.07.2020
10:44

Milijardu? Koliko je Juventus potrosio od poslednje titule LS, da bi osvojio opet istu? A da, jos nisu osvojili. Titulu im cestitam ali ovu sezonu nisu na nivou, dosta tu istrosenih igraca ima, dovoljno za Seriju a, premalo za LS. Ocekujem veliki remont ekipe.

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 26.07.2020
23:48

Ni jedna pobeda , ni jedna titula nije pirova , pitajte Remzija , kako se on oseca , konacno .... Juve - Storia di un grande amore ! FORZA JUVENTUS

avatar
Oldboy
Monday, 27.07.2020
17:31

Čestitamo, još jedan put, nadam se zadnji, bar u ovom nizu😜

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 28.07.2020
19:20

Bar ? A moze i opcenito , a ? :DDD Cekamo vas za par meseci , idemo opet ...

avatar
Badr Hari
Sunday, 26.07.2020
23:46

Eto, ponovo sam izlizani osvaja titulu za Juve koju bez njega ne bi videli kao ni 7 godina uzastopno pre nego što im je on došao. Još da mu Imobile nije zadao domaći pa da se i on raduje. :D

avatar
Japanac
Monday, 27.07.2020
00:17

Kako je tebi tesko sad, Real je sampion Spanije, Ronaldo sa Juventusom sampion Italije :/

avatar
Bádr Hari
Tuesday, 28.07.2020
18:04

Ma nije mi tesko , samo me nervira sto moram da aktiviram 50 svojih profila svakog dana jer mi je taj Ronaldo upropastio detinjstvo. zauvek cu vuci traume od njega...😂😂😂

avatar
Badr Hari
Monday, 27.07.2020
12:14

Kako da mi bude teško kada pročitam da je u Španiji prvenstvo osvojio Real, a u Italiji Ronaldo... 😂😂😂