PL - Tuhel "murinjovski" slavio protiv Murinja!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 04.02.2021.
22:51
Izvor: Sportske.net

Nemački trener se odlično snalazi u novoj sredini.

EPA-EFE/Clive Rose
EPA-EFE/Clive Rose

Povezane vesti

"Plavci" dosta bolje organizovaniji od svojih večerašnjih rivala, kasno buđenje Totenhema i velika greška Erika Dajera. Murinjo u seriji od tri poraza zaredom u PL. 

Čelsi je kontrolisao tok prvog poluvremena. 

Prave šanse su izostale, ali bilo je evidentno kako odbrana Totenhema ne funkcioniše najbolje. To je najbolje demonstrirao Erik Dajer koji naivno ruši Vernera u 16 metara, Žoržinjo ovog puta ne greši - Čelsi vodi 1:0 od 24. minuta

"Pevci" prvu pravu šansu imaju pri kraju prvog dela igre. Serž Orije šutira pored gola. Na drugoj strani Mejson Maunt je imao šansu za 2:0, Ljoris siguran. 

U nastavku Totenhem ima više loptu u svom posedu, ali bez ozbiljnijih šansi. "Plavci" su pak pretili iz kontri, Timo Verner i Mejson Maunt su mogli da osiguraju pobedu i ranije. 

Lamela sjajno šutira u 79. minutu, ali Mendi brani šut Argentinca. 

Najbolju šansu "pevaca" vidimo u 88. minutu, Karlos Vinisijus ne uspeva da pogodi gol posle asistencije Orijea. Dajer je imao pokušaj iz slobodnog udarca zatim, ali bez promene rezultata. 

Tuhel beleži svoju drugu pobedu u prva tri meča na klupi Čelsija, ali je Nemac i prvi trener posle Murinja i 2004. godine koji uspeva da sačuva mrežu "plavaca" u prva tri kola.

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke