PL - Arsenalovo samouništenje, Šefild okrenuo VBA!

Autor: Stefan Matić
utorak 02.02.2021.
20:56
Izvor: Sportske.net

Preokreti obeležili prve dve večerašnje utakmice.

EPA-EFE/Nick Potts
EPA-EFE/Nick Potts

Povezane vesti

Artetin tim na sebi svojstven način prekinuo seriju od sedam mečeva bez poraza u PL, derbi fenjeraša pripao Šefildu!

Šefild Junajted - VBA 2:1

Prvu pravu priliku su imali gosti pri kraju prvog dela igre, Mbaje je pokušao da sprovede odbitak u gol. Više sreće u istoj akciji imao je Filips i "vrećice" sa vođstvom u 41. minutu odlaze na pauzu. 

"Blejdsi" su nastavile sa boljom igrom, Bašam asistira Boglu za 1:1 u 56. minutu. Ubrzo su MekBurni i Lundstram imali šanse za preokret, Remzdejl odlično brani. Ubrzo je golman VBA bio odličan i posle šuta Robinsona, ali nije ništa mogao protiv šuta legende "blejdsa" Bilija Šarpa. 

Iskusni napadač donosi preokret i 2:1 svom Šefildu, domaći vode na "Bramal lejnu" od 73. minutu što se ispostavilo i kao konačni rezultat.

Vulvsi - Arsenal 2:1 

"Tobdžije" su imale jedno od najboljih poluvremena, ukoliko ne računamo nadoknadu. 

Saka je postigao gol, koji je kasnije zbog ofsajda poništen. Isti igrač je pogodio i okvir gola, Pepe je takođe pogodio prečku. Ipak u 32. minutu Pepe dosta precizniji, Patrisio bez šansi - Arsenal vodi od 32. minuta

A onda se desio David Luiz u 47. minutu. Brazilac kao zadnji igrač odbrane ruši Hozea, to je jasno penal za Vulvse i direktan crveni karton za štopera. Neveš ne prašta, 1:1 pred pauzu. 

Samo četiri minuta igre u nastavku je bilo potrebno za potpuni preokret. Mutinjova "bomba", Leno je nemoćan i Arsenal gubi sa 1:2. 

Luiz nije bio usamljen u svojoj gluposti večeras, Bernd Leno neshvatljivo igra rukom van 16 metara. Nemac je ubrzo dobio instrukcije da napusti teren u pravcu svlačionice. 

Runarson menja Nemca, Islanđanin je dobro reagovao u par situacija. 


 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke