PL - Junajtedu se ponovio FA Kup, Mitar i drugovi ispraćeni u Čempionšip!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.04.2019.
22:43
Izvor: Sportske.net

"Vukovi" su još jednom bili kobni za ekipu Mančester junajteda. Votford ispratio Mitra i drugove u Čempionšip.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda napravili su krupan korak unazad u borbi za plasman u Ligu šampiona, pošto su večeras doživeli poraz na gostovanju Vulverhemptonu.

"Vukovi" su u trećem ovosezonskom duelu, a samo 17 dana nakon trijumfa u FA Kupu, ostvarili drugu pobedu nad Junajtedom u ovoj sezoni. I večeras je bilo 2:1 (1:1) u okviru 33. kola Premijer lige, pa Vulverhemton može da se pohvali podatkom da ove sezone nisu izgubili od Junajteda.

Menadžer Mančester junajteda napravio je veliki broj promena u sastavu i izveo tim sa trojicom štopera, pa se može reći da i Ole Gunar Solskjer snosi dobar deo odgovornosti za večerašnji neuspeh.

Početak meča nije nagoveštavao ovakav ishod. Junajted je vrlo brzo zapretio preko Romelua Lukakua, ali je Rui Patrisio dobro intervenisao i zaustavio udarac Belgijanca.

Ono što Lukaku nije uradio iz srca šesnaesterca jeste mladi Skot Mektominej u 13. minutu susreta i to udarcem sa dvadeset metara. Vezni fudbaler Junajteda iskoristio je raskvašen teren i tukao po zemlji, pa je lopta posle dve "žabice" prevarila Rui Patrisija i završila u mreži.

Vodeći gol Mančester junajteda pogledajte OVDE!

Četiri minuta kasnije nova šansa za Junajted. Romelu Lukaku najpre skida loptu sa noge strelcu vodećeg gola, ali u nastavku akcije šalje upotrebljiv centaršut u šesnaesterac gde Džesi Lingard neometan šutira neočekivano loše i time ostavlja golmanu Vulverhemptona prostor da se istakne.

Kazna za promašaje stigla je u 25. minutu. Akcija je krenula od De Hee, ali je Fred jako loše primio loptu i dozvolio Žoau Mutinju da mu je oduzme. Himenes potom spaja Dioga Žotu sa golom, a ovaj preciznim udarcem pogađa i poravnava rezultat.

Izjednačujući gol Vulverhemptona možete pogledati OVDE!

Nakon izjednačenja domaćin je bio bolji rival. Najbolju priliku do odlaska na odmor imao je Leander Dendonker ali je sa ivice peterca lansirao loptu visko preko gola.

Nastavak meča doneo je nove probleme za Junajted. Za samo pet minuta kapiten Ešli Jang dobija dva žuta kartona i biva isključen, pa gosti od 57. minuta ostaju sa desetoricom.

Iako su bili u podređenom položaju "Đavoli" su držali loptu u nogama i pokušavali da stvore šansu, a najbolju je propustio Mektominej posle centaršuta sa leve strane i udarca glavom. Ponovo je Rui Patrisio bio na visini zadatka.

Gosti posle svega nisu mogli do novog vođstva, ali zato jeste Vulverhempton do potpunog preokreta i to zahvaljujući nespretnoj reakciji Krisa Smolinga i autogola u 77. minutu!

Pobedonosni gol Vulverhemptona pogledajte OVDE!

Do kraja su domaći mogli do ubedljivije pobede, prečka je "sevnula" posle kontranapada u nadoknadi, ali će svakako biti zadovoljni i ovim trijumfom jer su postali prvi tim koji je posle 78 utakmica u Premijer ligi uspeo da dobije Junajted nakon što su "Crveni Đavoli" prvi stigli do vođstva.

U drugoj utakmici večeri Votford je savladao Fulam rezultatom 4:1 (1:1). Aleksandar Mitrović se vratio u tim ali nije mogao da pomogne "Kotidžerima" da izbegnu novi poraz.

Fulam je tako pet utakmica pre kraja definitivno ostao bez matematičkih šansi da opstane u Premijer ligi i naredne sezone nastupaće u Čempionšipu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

45 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bosnapd
Wednesday, 03.04.2019
13:22

Bolji je Van Dajk nego cjela odbrana Uniteda.

avatar
zvezdasrbija
Wednesday, 03.04.2019
09:15

Ajde sada vi hejteri Lukakua Pogbe i Solskjera cutite,kada je sve islo kako treba bili su vam kao Bogovi,a cim pocnu porazi odma svi udarate po njima!GGMU!

avatar
Jagger86
Wednesday, 03.04.2019
09:04

United 5,6 godina ne moze da sastavi odbranu . Klub sa tolikim parama , skautingom i omladinskom skolom , ne moze da dovede 2,3 pristojna stopera. Najvise frustrira sto trener pre neki dan kaze u fazonu, dovescemo mozda nekog stopera, ali postojeci kadar kad je u formi i niko nije povredjen , zadovoljni smo cime raspolazemo. Zona sumraka!

avatar
CFC-Macedonia
Wednesday, 03.04.2019
06:47

Ne zna se tko je propali, propala dinastija ili propali Sari.

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 03.04.2019
00:50

Nisu mi jasni neki navijaci Junajted, prosle nedelje komnetari tipa “Ole treba biti stalni menadzer” a ove “odlazi”. Junajted osim sta ima trenera koji iskreno nije dorastao za uzarenu klupu Junajteda takodjer nema ni igrace koji bi se borili za bilo sta vise od tog 4 mesta. Junajted tapka u mraku po pitanju trenera, moraju da shvate da ovo nije vreme kao pre 30 godina kad su bili relativno prosecan tim u Engl pa da stave nekog slabije poznatog trenera koji ce da ponovi Fergijev put. Junajted je sad mnogo vece ime na fudbalskoj mapi Evrope, mozda i najvece u Engleskoj a mozda cak i u prvih 5 Evrope. Potreban im je iskusan trener ili bar neko sa jasnom vizijom i ogromnim autoritetom. Mislim na nekoliko imena kao npr Zidan, Gvardiola probao bi i sa onim iz Juventusa, Anceloti. Bez nekog od ovih imena ima samo da se vrte u krug, nije PL ono od pre 10-15 god kad je Fergi gurao, sad imas 5-6 timova jednakog kvaliteta.

avatar
pepyslav
Tuesday, 02.04.2019
23:39

Salskjaer je probao, eksperimentisao i ovaj put nije proslo...opet kiksevi i greske dominiraju, narocito "hodajuci kiks" Fred, i u nedostatku boljeg epiteta, priglupi Smalling, ako njih 2 ostanu i iduce sezone i ne zasluzuje United rezultat...i da, 2 igraca manje, nezainteresovani Pogba i jos jedan ispod prosecan igrac- Lingard...iako je remi verovatno bio realan, Wolvsi na trud i cvrstinu zasluzili pobedu..

avatar
mrancic
Tuesday, 02.04.2019
23:38

Da li neko pametan može da mi objasni kakva je strategija Mančester Junajteda?Šta je Solskjer hteo i da li je razmišljao da se porazom oprašta od LŠ.Pogba ga forta više od Murinja.Klub koji obećava bolje dane dozvoljava da jedan igrač otera trenera a onda angažuje trenera koga je otpustio Kardif i čiji je pomoćnik igrač koji nikad nije bio trener.Ja se isključujem sa sajta i neka mi oproste fanovi Junajteda zbog komentara koji im de nisu svideli ali biće po mom.Junajted je u sportskom smislu totalno propao.

avatar
MANUTD
Wednesday, 03.04.2019
01:25

Docekasmo i to. Zatvori vrata.

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 03.04.2019
02:59

Ti nisi navijac junajteda. Citam tvoje komentare i uporno na fini nacin hejtujes, a prvi si govorio kako je solskjer savrsen za junajted. Nemoj vise da se predstavljas kao navijac junajteda jer uopste ne pricas realno ( uopsteno gledajuci sve tvoje komentare ). Pa da je trener junajteda obican covek i da u junajtedu igraju samo omladinci ja bih navijao za moj klub koji volim pa i da igraju najgori na svetu. Klub volis, ne trenera i igrace, skapiraj to vise. Iskljuci se sa sajta jer stvarno govoris nebuloze, ti mislis da je lako uci u top 4 u pl pored toliko timova? Pocni navijati za PSG ILI BAJERN pa ces imati titule i pobede sa kim god da igras. Stvarno si dosadio vise. Po tvom nikada nece biti, promeni nick, promeni klub. I evo poslednje. Rancicu nisi zasluzio da budes navijac junajteda. Toliko od mene.

avatar
kzs.mufc
Tuesday, 02.04.2019
23:30

Pa nama treba 20. Novih igraca.
L u k a k u, l i n g a r d,.cim vidis njih na terenu mozes tv da ugasis. Pa taj Lingard u boltonu ne bi igrao. Lukaku,o boze..

avatar
Tuesday, 02.04.2019
23:30

desi se i najboljima

avatar
Don Carlo
Tuesday, 02.04.2019
23:26

GO GO to UEFA Europa League

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 03.04.2019
03:00

Carlo oprosti se od kulibalija

avatar
Nikola RED_DEVIL
Tuesday, 02.04.2019
23:23

Tuga jad i cemer, zasto jos igranu Jones Smoling i Young, ne znam koju bih rec upotrebio.. Drva, panjevi, beskorisni, tromi, kiks igraci.. Jos ovaj Young kapiten
.. Tuga braco tuga.. Hvala vam za LE!!!!!!

avatar
Fan Celsija
Tuesday, 02.04.2019
23:22
avatar
Fan Celsija
Tuesday, 02.04.2019
23:21

Sve se više komplikuje, Arsenal se izdvaja od ove četiri ekipe što se bore za 2 mjesta u LŠ, dosta lakše pobjeđuju. Imamo ima 5 mečeva kući, tri teška gostovanja, od kojih 2 vjerovatno gubimo. Ne'k nam je Bog u pomoći.

avatar
Adi237
Tuesday, 02.04.2019
23:12

Previse zicera promasenih i onda se izgubi..odbrana uzasna najveca pretnja junajtedu bio smoling...jedva cekam.kraj i transfere da ne gledam vise ove amatere u timu.

avatar
RedDevil612989
Tuesday, 02.04.2019
23:12

Junajted je svetlosnim godinama udaljen od titule trenutno. Ser Aleks Ferguson je govorio da napad pobedjuje utakmice ali odbrana donosi titule. Sa ovakvim stoperima nema tu sta da se trazi.

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Tuesday, 02.04.2019
23:02

Prosuli su bitne bodove . Bolje da pronadju formu ako ne zele u LE.

avatar
I Nikola M I
Tuesday, 02.04.2019
22:59

Junajted sve što je pokazao bilo je negde do 15. minuta, gde su pored gola imali još 2 zrele šanse, posle toga prilično slabo izdanje obeleženo kiksevima. Uglavnom svaki put kad se Fred našao u startnoj postavi onakvi kiksevi mu nisu bili strani. Vrlo nepouzdan igrač i za sad samo skupi promašaj. Pogbe nigde. Lukaku ništa sem što je Mektomineju skinuo onu loptu sa šuta. Dalo na krilu samo jedan dobar centaršut. Lingard zalutao na utakmicu. U poslednjih nekoliko mečeva gledamo izrazito loš Junajted.

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 03.04.2019
03:02

Pogbu prodati, mektominej u prvih 11, ne na osnovu ovog meca vec uopsteno

avatar
Red blood
Wednesday, 03.04.2019
10:20

Taj prvi efekat Solskjer (ili bolje receno odlazak Murinja) je prosao.
Najgore za navijace Junajteda sto im je dao laznu nadu i nadoknadio gomilu bodova zaostatka.
Ali ovaj tim,sa ovakvim rosterom je tu negde..na 6-om mestu.
Ako nista,kontam da ce lakse dovesti igrace ako Murinjo nije trener.

avatar
Даниел Агер
Tuesday, 02.04.2019
22:55

Kao sto sam vec ranije rekao Liverpul sampion, Mancester se bori sa Celzijem za 5. mesto. Nije sto mrzim Mancester, nego sto imaju veoma tezak raspored i sto nije realno da pobede 2/3 preostalih utakmica.

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 03.04.2019
03:04

Kakav liverpul, na kraju ce biti 3 minimum poena razlike izmedju sampiona jadnog sitija i jos jadnijeg liverpula ( ok mi je lvpool ali ovako ti moram pisati ). 3 mesto arsenal, 4 junajted, poz račusma neces videti titulu nikada. Pa lpool vise godina nije osvojio titulu nego sto ti imas, ha ha ha ha ( sarcastic smile )

avatar
Gorila u magli! LFC
Wednesday, 03.04.2019
14:20

Vazno da je tvoj Junajted bio najdomintniji tim u evropi kad je osvajao titule sad kad drugi timovi osvajaju oni su jadni i bedni i uzimaju titule na srecu,patetican komentar.

avatar
Liverpul Crna Gora
Tuesday, 02.04.2019
22:53

Opasna ekipa Wulvsi. Bice grcevita borba za 4 mjesto.

avatar
The Red Army
Wednesday, 03.04.2019
02:51

Ali drugo je sigurno tu nema uzbudjenja, naravno liverpul

avatar
Liverpul Crna Gora
Wednesday, 03.04.2019
16:41

Jesi li prepoznao nesto maliciozno u mom komentaru? Kakve veze ima koji ce biti Liverpul?

avatar
Paklena pomorandza
Tuesday, 02.04.2019
22:53

Moram teska srca priznati da ni od Oleta nece biti nista.Po ko zna koji put Esli Jang na desnom boku i opet tu "puca" Junajted.Meni je onaj Lingart misterija,kako takav cempionship igrac igra prvu postavu meni nije jasno.Ole promenio sve a njega ostavio na teren,zbog cega samo da mi je znati?!A sta reci za ona 2 komedijasa Smoling i Jones?!Ja bih i Pogbu i De heu prodao,i za tim ima da igra onaj voli da nosi dres i tacka.Ovu utakmicu su trebali glatko da dobiju a oni izgubili,sta li je samo promasio onaj ljigavko Lingart ne mogu da verujem.I opet,Junajted je skup preplacenih mediokriteta koje glume zvezde,to je istina koliko i da boli.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Wednesday, 03.04.2019
00:18

Nisu to preplaceni medokriteti, to su Smiglove bebe.

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 03.04.2019
03:05

Da budemo realni sto se tice truda, jedino shaw i mektominej od ovih sa utakmice zasluzuju da igraju

avatar
Red Demon
Tuesday, 02.04.2019
22:51

Putuj Mitre legendo nasa pa da deres opet dogodine u cempionsipu.

avatar
Непобедиви
Tuesday, 02.04.2019
22:51

Cim su obelodanili da je OGS menadzer oni su poceli sa katastrofalnim igrama. Protiv Votforda presli na protivnicku polovinu i postigli dva gola. Veceras (u odnosu na taj mec) dosta bolji. Drago mi je da je rival izgubio poene, ali je ovo jos jedan pokazatelj zasto pricam da Arsenal i dalje nije favorit za top 4 (kao sto ovde neki to potenciraju). Upravo zbog ovakvih gostovanja. Inace, ne verujem da ce Mitar ponovo zaigrati u Cempionsipu.

avatar
Red Demon
Tuesday, 02.04.2019
22:49

Jel se osecaju glupi sad oni koji si pricali Murinjo?

avatar
Monte_Kristo
Wednesday, 03.04.2019
00:17

Da je Murinjo ostao Junajted bi bio sedmi,davno prezaljen u Evropi,bez ikakvih izgleda u borbi za LS sledece godine,i pored ovog poraza Solsker radi sjajan posao

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 03.04.2019
03:06

Kako demon ( ima veze sa djavolom ) navija za liverpul?

avatar
Stretford END 1878
Tuesday, 02.04.2019
22:47

Sav letnji budzet na stopere, ovo vise nema smisla.

avatar
Tuesday, 02.04.2019
22:45

Ne znam ko je Solseru dao stalni posao ali vidi se da je covek od vizije,Junajted je na pravom putu....

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 03.04.2019
03:06

Kardifu ukradeno 2 boda

avatar
La bestia negra
Tuesday, 02.04.2019
22:45

Ole nece doziveti januar kao trener Junajteda,dobice otkaz posle mesec,dva nove sezone.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Tuesday, 02.04.2019
22:44

Kako se stvari brzo okrenu za 180 stepeni, od novog Fergusona do novog Mojesa. Ovaj srecni niz koji je imao Junajted sa Smiglom je zapravo sreca za sve njihove rivale, mozda i izvuku top4 ove sezone ali sa njim na kormilu bacili su naredne 3 sezone. Jednostavno nije taj kalibar da povede tim u borbu za titulu, takticki je tanak Smigl, jos mnogo mora da napreduje da bi se smatrao ozbiljnim trenerom.

avatar
MANUTD
Wednesday, 03.04.2019
01:26

Isto tako lako se okrene i na drugu stranu. Vidis kako se kod tebe okrenulo, ne komentarises celsi vise, a nekada si uveliko pricao o taktickom magu Sariju i njegovoj cuvenoj Sari Ball taktici. Junajted je institucija, klub koji postoji mnogo godina i koji osvaja trofeje. Jednostavno, ima takav pedigre. Uvek ce biti u vrhu i uvek ce se pricati o istom. Vidis gde je celsi sada, cak ni ti ne pricas o njemu, a navijas za isti.

avatar
Ceks_FC_Chelsea
Wednesday, 03.04.2019
14:59

i chelsea ima isto toliko godina koliko i united samo sto united ranije dobio novac cime se uzdigao ispred svih i osvajao trofeje a sada se vratio tu gde mu je i b ilo mesto jer su i drugi ojacali pa je tesko da se uzme titula, nisu ta vremena od ranije shvatite kako hocete dodje jedan wulfs i odere vas tri puta u sezoni a vi kako pricate da ste bili bolji , chelsea ima unutrasnjih problema inace za vas smo penicilin.

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 03.04.2019
03:07

Mislis kao sari takticki? Toliko