PL zavesa - Sitijevo najgluplje ispadanje na svetu, "Lazanja slučaj", Fergiju pet, Džerardu šest na oproštaju!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 26.07.2020.
11:04
Izvor: Sportske.net

Šta se sve dešavalo poslednjeg dana sezone od kada postoji PL. Ovo su bizarni slučajevi, ali Sitijev je verovatno najluđi...

Povezane vesti

Danas pada zavesa na PL, poslednje kolo, sve utakmice igraju se u 17 časova oči će biti uprte u duele Čelsija i Vulvsa, ali pre svega ka stadionu "Lisica", gde se Lester i Junajted bore za Ligu šampiona.

O tome smo pisali, ali evo i pregleda najluđih utakmicama poslednjeg dana sezone.

Svakako najbizarnije je ispadanje Mančester Sitija 1996. kada su verovali da im je potreban bod protiv Liverpula kako bi ostali na račun Sautemptona koji je trebalo da izgubi od Vimbldona. Menadžer Alan Bol je pogrešno obavešten da "Sveci" gube na "Delu", pa je rekao štoperu Lomasu da čuva loptu, zatim proba da izbori korner kako bi vreme proteklo. Inače, Liverpul je golovima Mekmanamana i Raša vodio sa 2:0, ali su Uve Resler i Kit Simons vratili "Građane" u igru. I tako je Siti čuvao nerešen rezultat, a onda je u poslednjem minut Najal Kvin nakon što je zamenjen video rezultat na ekranu i shvatio da je informacija bila pogrešna, Vimbldon i Sautempton su igrali 0:0. Vremena nije više bilo, završeno je 2:2, a možete da zamislite izraz na licima igrača Sitija kada su shvatili da su pogrešno obavešteni i da su ispali iz lige.

baner 5


Lazanje su bile razlog što je Totenhem ispao iz trke za Ligu šampiona poslednjeg dana 2006. Bilo im je potrebno da dobiju Vest Hem i na račun najvećeg rivala Arsenala osvoje četvrto mesto i plasiraju se u Ligu šampiona. Ali, umesto da ostanu kod kuće, otišli su u karantini.

"Obično smo, s obzirom da je gradski derbi u pitanju od kuće dolazili na utakmicu, ali zbog važnosti, klub je odlučio da nas odvede u hotel. Na meniju su bile lazanje i špagete, tokom noći je počelo ludilo, čitav tim je povraćao", kaže Džermajn Dženas.

Samo četvorica igrača se nisu otrovala, PL je odbila zahtev da se meč odloži. Iscrpljeni igrači Totenhema su se držali, Tedi Šeringem je promašio penal, na kraju je Vest Hem dobio 2:1, Arsenal je lako slavio sa 4:2 protiv Vigana i ponovo smo imali Sveti Totetingem na račun "Pevaca", tim Martina Jola je umesto u kvalifikacije za LŠ otišao u Kup UEFA.

baner 6

Sven Goran Eriksen je izgubio posao poslednjeg dana sezone u Sitiju 2008. iako se, doduše na osnovu fer pleja tim plasirao u Evropu. Tadašnji vlasnik Taksin Šinavatra se premišljao oko sudbine Šveđanina, a onda su u beznačajnoj utakmici primili osam od Boroa u poslednjem kolu, posle 2:0, penal i iskjučenje Ričarda Dana su otvorili "kapije" gola "Građana" pa je posle 8:1, Šveđanin dobio otkaz.

Poslednja utakmica Ser Aleksa je obeležena remijem, kažu da je bio ljut jer je hteo da se oprosti pobedom. I Junajted protiv VBA u Birmingemu vodio 5:2, ali je tim Stiva Klarka stigao do 5:5. Naravno, usledio bi fen u svlačionici, ali Ser Aleks nikada više nije seo na klupu, pa su se igrači izvukli.

baner 7

Ni Stiven Džerard neće pamtiti svoj oproštaj po dobrome, godinu dana nakon borbe za titulu, Liverpul nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, Stivi Dži je odlazio, poslednji meč u Stouku, Redsi bi pobedom makar obezbedili peto mesto i direktan plasman u LE. Izgubili su sa 6:1 od "Grnčara", očekivalo se da Brendan Rodžers bude smenjen, izdržao je do oktobra kada mu je uručen otkaz, ali je taj poslednji dan sezone bio početak njegovog kraja.

Marko Silva je ispadao sa Halom, ali "Tigrovi" su 2017. želeli da daju nadu navijačima da bi sledeće godine u Čempionšipu mogli da dominiraju i vrate se odmah u elitu. Umesto toga primili su sedam komada kod kuće od Totenhema, a za Portugalca je to bila poslednja utakmica na klupi kluba.

Videćemo šta će se desiti danas...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke