Počast Krojfu i u Tel Avivu - Makabi pobedio, Rajko briljirao!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.04.2016.
15:03
Izvor: Sportske.net

Ekipa Makabija iz Tel Aviva nastavila je proteklog vikenda pohod ka novoj šampionskoj tituli.

BETA/AP Photo/Frank Augstein
BETA/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Aktuelni šampion Izraela je u trećem kolu plej-of faze takmičenja ostvario ubedljivu pobedu nad ekipom Hapoela iz Ranane rezultatom 3:0.

Makabi je poveo posle samo osam minuta igre, pogotkom svog najboljeg strelca Erana Zahavija, koji je bio precizan sa bele tačke.

Usledio je period igre kada su gosti bili opasniji i konkretniji rival, stvorili su nekoliko ozbiljnih prilika, ali je Makabi na golu imao izvanrednog Predraga Rajkovića, koji je sinoć bio nesavladiv.

Sve dileme oko pobednika ovog meča rešene su od 68. do 74. minuta igre. Prvo je Ben Haim postigao prelep gol sa dvadesetak metara, da bi šest minuta kasnije Medunjanin majstorski predriblao golmana i poslao loptu u donji levi ugao gola gostiju - 3:0.

Makabi sada ima dva boda više, ali i meč više od Hapoel Ber Ševe, svog glavnog konkurenta u borbi za titulu.

Dodajmo još i da je pred početak meča odata pošta legendarnom Johanu Krojfu, koji je preminuo 24. marta u 69. godini. Na tribinama je razvijen veliki transparent sa njegovim likom, a na terenu su fudbaleri ostavljali cveće oko broja 14 koji je Krojf nosio tokom bogate igračke karijere.

Najzanimljivije detalje sa utakmice iz Tel Aviva možete da pogledate u prilogu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke