Počela je nova era - Šapekoense odigrao prvi meč posle velike nesreće!

Autor: Nikola Miloradović
subota 21.01.2017.
21:43
Izvor: Sportske.net

Brazilski fudbalski klub Šapekoense je sastavio tim nakon velike avionske nesreće koja ih je zadesila početkom decembra prošle godine, kada su tragično izgubili 19 fudbalera.

Beta/AP Photo/Andre Penner
Beta/AP Photo/Andre Penner

Povezane vesti

Stradao je veći deo prvog tima Šapekoensea u avionskoj nesreći koja se dogodila u blizini grada Medlejin u Kolumbiji, gde je brazilski klub trebalo da odigra prvi meč velikog finala Kupa Sudamerikana.

Vremenom su u klub pristizali novi igrači, tu je i nekolicina momaka koji nisu putovali sa timom tog katastrofalnog dana, a red je došao da Šapekoense počne novu eru i zaigra prvi meč nakon tragedije.

Ugostili su na "Areni Korda" pred oko 20 hiljada gledalaca, ekipu Palmeirasa, na kraju im je jako malo nedostajalo da upišu i trijumf. Bilo je 2:2 (1:1) nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, Šapekoense je imao prednost sve do 78. minuta.

Poveo je Palmeiras u 11. minutu preko Veige.

Samo tri minuta kasnije, rapsodija na tribinama, defanzivac Groli je postigao prvi gol za Šapekoense, od pomenute nesreće.

Sa 1:1 se otišlo na odmor, a u nastavku domaći fudbaleri dolaze do preokreta. Šapekoense je poveo preko Amarala.

Ipak, Palmeiras poravnava rezultat u 78. minutu, strelac je Vitinjo Karvaljo, koji je tako postavio i konačan rezultat.

Preživeli fudbaleri, defanzivac Neto, golman Džekson Folman i krilo Alan Rušel su pre početka utakmice podigli trofej namenjen pobedniku Kupa Sudamerikana.

Članovi porodica stradalih dobili su medalje, dok je preživeli novinar Rafael Henzel najavio utakmicu.

Nova era Šapekoensea je počela, nadamo se da će sa novim šefom struke Vagnerom Mansinijem i novim jezgrom, pre svega mladih igrača imati puno uspeha.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke