Počelo je - Liverpul je "najomraženiji" tim na Ostrvu!

Autor: Stefan Matić
subota 04.04.2020.
22:07
Izvor: Sportske.net

Sve zbog (ne)solidarne odluke.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Pisali smo već, šampion Evrope je jedan od poslednjih timova koji će iskoristiti nacrt Vlade Engleske u svoju korist.

Svoje zaposlene, to jest sve osim igrača, su poslali na prinudni odmor tako da spadaju u ugroženo osoblje za koje će sama država izdvojiti veliki finansijski paket u doba Korona pandemije.

Vlada Engleske će snositi osamdeset posto plate dok će ostatak stići sa "Enfilda". Zaposleni su digli glas istaknuvši da se ne osećaju kao deo porodice i zajedništva koje se u Liverpulu godinama propagira.

Odluka američkih vlasnika je pokrenula lavinu na Tviteru. Potez "redsa" je osudio i sam Džejmi Karager.

"Jirgen Klop je pokazao saosećanje za sve od početka ove pandemije, stariji igrači su uzeli učešće u planu smanjivanja plata fudbalera. A onda svo to poštovanje i dobra volja se izgubi.. "

Baner NBA


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paul Kersey
Sunday, 05.04.2020
20:24

Podržavam potez vlasnika Lfc. Bitno je da izađemo finansijski što jači od ovoga. Naši vlasnici imaju i bejzbol klub Boston koji košta mnogo više tako da nema novca za bacanje.

avatar
theDarkKnightRises
Sunday, 05.04.2020
14:18

Po muci se poznaju velikani, MU kje platiti punu platu svim svojim zaposlenim cak i oni koji rade samo kad MU igra kod kuce t. e. sezonske radnike dok Liverpul 'Najvekji' Engleski klub otpusta svoje, You always walk Alone LFC.

avatar
_mladen_
Sunday, 05.04.2020
16:08

Ko koga otpusta? xD

avatar
_mladen_
Wednesday, 08.04.2020
17:45

Druze, procitaj prvo o cemu se radi, a onda pisi budalastine, mada sta god ponistili su ovu odluku.

avatar
theDarkKnightRises
Tuesday, 07.04.2020
02:41

Isto ti je zaboli noz u ledja svim radnicima i nemoj molim te da ih pravdas kad cak i ona najvekji fanovi LFC su zgrozeni sta je njihov. klub uradio u vreme pandemije pozz

avatar
The Red Army
Sunday, 05.04.2020
12:21

Izgleda da ipak nema toliko parica koliko trube navijaci ovde kako su u plusu sa transferima, kutinjo, suarez bla bla oterali radnike kuci, dok je Mancester Junajted isplatio pune plate mesec dana unapred za vise od 900 radnika 🤷‍♂️ never walk alone, ma sigurno 😂

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Sunday, 05.04.2020
09:06

Probaću malo da objasnim ovu odluku kluba i države

Država će radije da pomogne bogatima koji njoj pune džep i stvaraju veliku profit nego siromašnima od kojih skoro da i nemaju profit. To je uvijek bilo tako i uvijek će biti. Jedan frizer zbog ove odluke neće primati platu i moraće da zatvori zbog bankrota ali će se sjutra naći novi frizer koji će da otvori i koji će plaćati neki mali porez državi i samim tim državi je isto. Sa druge strane ako Liverpool finansijski pukne (što se ne bi desilo naravno) država gubi te silne milione poreza, silne milione stranaca koji dolaze u zemlju zbog kluba i troše pare... i samim tim oni gube zlatnu koku jer ako Liverpool propadne teško da će neki drugi klub da se uzdigne toliko finansijski ili da će toliko da privlači strane navijače u zemlju. Ovako Liverpool će da uštedi neki, za njih, mizerni novac ali opet taj novac ide direktno u džep vlasnicima koji gledaju samo svoj profit i briga ih za zemlju iz koje nisu i klub.
Osudjujem ovaj potez naravno ali ovo je tužna istina današnjice

avatar
_mladen_
Sunday, 05.04.2020
15:06

Nema nekog velikog opravdanja za ovo, osim da je vlasnik biznismen. Mogli su lepo da smanje plate igracima i da se sve sredi, ionako sada svi leze a zaradjuju milione. Ovi vlasnici nisu trosadzije uopste, sto su potvrdili vise puta, vec koliko sezona Liverpul zaradjuje ogromne pare, ali na transfere se trosi samo kada se prodao Kutinjo, to je prvi put da su dali vecu sumu novca. Nazalost Amera ne zanima sto ovo nike nacin na koji bi trebalo klub da posluje. Secas se kada su hteli da povecaju cenu karata, pa su naleteli na zid jer su navijaci masovno izlazili sa Enfilda, pa su se povukli. Jednostavno je bitan samo njihov dzep...

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 08.04.2020
16:22

Liverpul je godinama (bezmalo citavu deceniju) bio finansijski skoro pa nebitan klub u PL. Prezivela je PL i bez njih, prezivece i sa njima. Drzava na ovaj nacin ne stiti Liverpul od propasti (oni mogu da otpuste radnike) nego upravo ljude kojima je Liverpul poslodavac od gubitka posla. Iako je tacno da liberalni kapitalizam, koji vlada u Engleskoj, funcionise na slicnoj logici koju si opisao, ta prica nema apsolutno nikakve veze sa ovom. Ovo je socijalna mera, ne ekonomska. Sta vise, sa stanovista ekonomske efikasnosti je totalno neispravna i losa... U principu relativizujes nesto u sta se jako slabo razumes. Istina je jako prosta - totalno kicoski i sramotan potez kluba. Tacka, nema "ali"....

avatar
_mladen_
Sunday, 05.04.2020
01:47

Da se ne lazemo klub je sada stabilan, ali daleko od toga da vlasnici ne maste brkove od Liverpula samo tako. Novac za transfere uvek mora da se debelo zaradi da bi se potrosilo nesto. Samim tim me ne cudi ova ocajna odluka, po komentarima, niko nije zadovoljan sa ovim, ali tako je to kad ti je vlasnik Amer i biznismen. Imali su oni srece sto je Klop tu, jer kao sto rekoh oni za transfere nisu dali veliki novac, jer je sve Klop prvo zaradio i jedino kad su vise trosili jeste nakon prodaje Kutinja. Plus najpametnije bi bilo da su srezali plate svim fudbalerima i cao zdravo, ne radis, ne primas platu.

avatar
Dragan Red Devil
Saturday, 04.04.2020
23:54
avatar
Saturday, 04.04.2020
23:16
avatar
RocknRolla
Saturday, 04.04.2020
23:05

Uvek je najuspesniji bio i najomrazeniji.

avatar
Paklena pomorandza
Sunday, 05.04.2020
00:06

Nije lako gledati u ledja Junajtedu decenijama

avatar
_mladen_
Sunday, 05.04.2020
01:49

Druze, Junajted je Liverpul jurio eto 30 godina jer znaju koga treba da jure. Liverpul se nikad nije uporedjivao sa Junajtedom, jer nije imao potrebu, a Junajted de ubio jureci ih i pokusvajuci da ih prestigne. Trideset godina se raspadao Liverpul i ovi ih opet nisu prestigli, tako da zna se ko ima kopleks ovde. :)

avatar
Savoa
Saturday, 04.04.2020
22:31

Pa mislim glupi naslovi, ti klubovi su u vlasnistvu stranih, sa Liverpulove strane americkih vlasnika, bas njih briga oce li iko ovo smatrati dobrim ili losim, gledaju svoju korist, nisu kupili Liverpul jer su ga voleli, kao i Abramovic i seici Celzi i Siti... Liverpul jeste porodica, a tu se sigurno ne racuna vlasnik, vec igraci i ostali zaposleni koji rade uz tim i naravno navijaci, uzasno i ruzno jeste, ali sto upirati prstom u LIVERPOOL prstom treba upirati u bahate Amere...