Podela plena Valensije i Barse

Autor: Boban Filipović
subota 05.12.2015.
22:23
Izvor: Sportske.net

Derbi 14. kola španske Primere odigran je na 'Mestalji' i završen bez pobednika. Barselona je dominirala, ali s obzirom da je povela iz ofsajda, remi je možda najpravičniji ishod.

BETA/AP Photo/Alberto Saiz
BETA/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Gosti su prvi ozbiljnije zapretili već nakon pet minuta igre kada je Leo Mesi promašio iz situacije iz kojih obično ne prašta. Nejmar ga je odlično uposlio, Argentinac tukao iz prve iz neposredne blizine, ali lopta ide preko gola.

Barsa je vezla, Valensija se branila i na osnovu viđenog u prvom delu igre, domaćini su imali mnogo sreće što se na veliki odmor otišlo pri najnepopularnijem rezultatu.

U nastavku ista slika, Katalonci imaju loptu u svom posedu, 'Slepi miševi' se brane, čine to prilično dobro, ali mreža Domeneha se zatresla nešto pre sata igre.

Leo Mesi je odigrao dubinsku loptu za Luisa Suareza po desnom krilu, utisak je da je Urugvajac bio u ofsajdu koji nije signaliziran, stuštio se ka golu, izdržao duel, otresao svog čuvara i u maniru rasnog golgetera pogodio bliži ugao protivničkog gola za vođstvo svog tima.

Ovo je osim meč u nizu na kom je 'El Pistolero' postigao gol!

Petanestak minita kasnije mogao je Nejmar sve da reši iz solo prodora, li lopta ide pored gola.

Finiš pripada u potpunosti 'Slepim miševima', deset minuta pre kraja Klaudio Bravo je vadio kestenje iz vatre kada je ga je ugrozio De Pol, a ta šansa kao da je bila najava izjednačenja.

To se i dogodilo u 86. minutu igre, Pako Alkaser je fenomenalno prihvatio jedan dobinski pas na grudi, servirao kao na tacni loptu za Santija Minu koji rutinski pogađa Bravovu mrežu - 1:1, rupcija oduševljenja na 'Mestalji'.

Zakuvalo se u finišu, Mesi je pokušao iz slobodnjaka sa oko 25 metara od gola, dobro šutirao, ali Domeneh još bolje intervenisao.

Ostalo je 1:1, Barsa je nesumnjivo bila bolji rival od Valensije, podatak da su gosti imali loptu u posedu gotovo 70% vremena i da su uputili bar pet puta više šuteva ka golu gostiju možda najbolje oslikava stanje stvari na terenu, ali zbog opisane situacije kod vodećeg gola Katalonaca, ne može se poreći da 'Slepi miševi' nisu zaslužili da budu poraženi na večerašnjem meču.

Golove pogledajte OVDE.

Ekipa Luisa Enrikea ostaje lider, ali sa samo dva boda prednosti u odnosu na prvog pratioca Atletiko, dok Valensija zaostaje za aktuelnim šampionom 14 bodova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

34 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 06.12.2015
15:04

potpuno zasluzen bod Valensije,mada iskreno da su pobedili i to bi bilo zasluzeno, Farselona i dalje igra njihov dosadan fudbal xD ubijaju fudbal xD

avatar
leo10 barsa
Sunday, 06.12.2015
18:51

Dosadni fudbal a sve osvojise, bravo

avatar
neon
Sunday, 06.12.2015
14:46

pad forme lagani sto je dobro... bolje sada nego na prolece

avatar
Sasa1988
Sunday, 06.12.2015
13:52

Santi Mina, minira bobicasto voce. Sudije su napravile veliku gresku, priznavsi grickov gol. Uefalona je poput Uniteda i Pingvina, povrsna i sramna. ;)

avatar
Sunday, 06.12.2015
01:34

Dzabe posed, dzabe sanse, jednostavno fudbal se igra na golove an na suteve ka golu i posed. Valensiaj svoje iskoristila, ALkaser kog gola a i Mina, potpuno ko da nikog nije bilo, jednostavno tako e sme odbranu da igra ni drugoligas a ne neko ko oce titulu. Drago mi je zbog Nevila sto je debitovao relativno povoljnim rezultatom, asto se tice sudija, mislim da ne postoji liga sa gorim sudijam ao Primere, aj ne reacunam neke seoske, ali i tamo su kvalitetnije mislim. Ovo e odlicno odgovaralo Atletiku a i Valensiji da se vrate. Sto se nas tice, samo da mi punimo Getafe, i ostalu boraniju ne racunajuci Sporting, Malagu i osale sto im ni gol nismo dali,sa Benitezom na klubp i Perezom u fotelji ovde je moglo biti i 3-0 za Valensiju idalje nam nista ne bi znacilo.

avatar
Filip123
Sunday, 06.12.2015
00:45

Neymar opet odlican po meni zasluzuje zlatnu loptunMesi ne tako dobar trebace mu malo vremena da se vratinSuarez konstantno dobar fenomenalna završnicanMaskerano nije dobro odreagovao kod gola

avatar
Barca4ever
Sunday, 06.12.2015
00:36

Dobro je u ovom trenutnku sto mozemo lako da stvorimo gol priliku a lose je to sto nam je realizacija losija jer mogli smo veceras da damo bar 4, Realu 6 a takodje je lose to sto svako ko stvori bar neku priluku protiv nas je zicer i sto nas Bravo vadi.

avatar
Armani
Sunday, 06.12.2015
00:24

Jednostavno dosta puta pristup nije kako treba,kad se povede lako cemo,poslije nije bilo vise vremena,jednostavno ocajna realizacija,sve u svemu dobra igra,cestitke valensiji na borbi.treba nam pristup svakoj utakmici kao kod atl.madrida.

avatar
Dejan Marinkovic
Sunday, 06.12.2015
00:02

Vratiće nam se ovo,kad neće neće.

avatar
Camp nou
Saturday, 05.12.2015
23:40

Barsa je bila mnogo bolja ali nisu iskoristili sanse i bili su kaznjeni.Messi se nije video,trebace mu vreme da se vrati u formu.

avatar
Don Andres
Sunday, 06.12.2015
00:24

jedino u vezi messija raduje sto nema strah od duela sto zna biti slucaj posle takvih povreda. bio je bas statican veceras, moze se reci nezainteresovan. ali dobro, nije ni vivaldi svakog dana mogao komponovati cetri godisnja doba. (:

avatar
Madridista till I die
Saturday, 05.12.2015
23:38

Pravedan ishod s obzirom da je gol Suareza iz ofsajda, a posebno bi bilo nepravedno prema Valensiji da su izgubili na taj način jer su prošle sezone obje utakmice protiv Barcelone izgubili nezasluženo i nepravedno, ko ima dobro pamćenje zna o čemu govorim. :) Drago mi je što smo sada na -4 ali eto valja i nama uskoro protiv njih, a itekako nam ne leže, tako da vidjet ćemo, i Atletico je čini mi se ozbiljan konkurent za titulu, barem za sada.

avatar
Camp nou
Sunday, 06.12.2015
00:20

Lepo ti analiziras Barsu,probaj tako pravedno i Real.Inace si u pravu za proslu godinu,realno je bilo nereseno obe utakmice a Barsa je odnela 6 bodova.

avatar
Banned
Saturday, 05.12.2015
23:37

Valensija pokazala Barseloni kako se moze lako dati gol bez komplikovanja :) Alkaser se sprdao sa Pikeom i Maskeranom kod gola :D

avatar
Camp nou
Sunday, 06.12.2015
00:16

A trozubac silovao Real!

avatar
Banned
Sunday, 06.12.2015
17:31

Imas jos mnogo utakmica do kraja prvenstva kao i revans!

avatar
Thierry Henry
Sunday, 06.12.2015
00:27

Ма најважније је да је та иста Барса одучила Реал од фудбала.

avatar
Don Andres
Saturday, 05.12.2015
23:36

znao sam da nije lako gostovanje ali sam posle vodeceg gola (koji je bio iz ofsajda) ocekivao lagano privodjenje meca kraju. sta da se radi, boze moj, poneki kiks tu i tamo je neminovnost

avatar
joefcb
Saturday, 05.12.2015
23:34

Kakav crni ofsajd, je li autor teksta gledao utakmicu ili je vidio klip na youtubeu ili mozda sliku nekog Madridiste? Veze s ofsajdom nema. Barca ostecena za penal koji bi se sudio protiv nje ali sve u svemu, super je ispalo nisam mnogo ni ocekivao. Gol primljen zbog majstorije Paka i nedostatka koncentracije Maskerana, idemo dalje

avatar
El Capitan
Sunday, 06.12.2015
00:38

Samo ti nisi vidio ofsajd izgleda...

avatar
joefcb
Sunday, 06.12.2015
11:51

To je zato sto ovi sto su lupali minus nisu ni gledali utakmicu i nisu vidjeli kada je reziser prikazao da nije ofsajd i kada je bila prisutna linija koja je dala odgovor na ovaj propust novinara. Ovo vazi i za tebe. Prosle sezone, upravo na Mestalli,Barci je sviran nepostojeci ofsajd koji je zamalo kostao.

avatar
fcb
Saturday, 05.12.2015
23:34

Steta, ispustena 2 boda, promaseno puno sansi, pogotovo u prvom poluvremenu, bili smo bolji definitivno, izasluzili pobjedu, ali mislim da nije strasno, jer je igra bila dosta dobra, naravno ne na nivou kao u prethodnim utakmicama, ali nije strasno... Ono sto me raduje je da smo vec zavrsili sva najteza gostovanja, i da najteze utakmice u drugom dijelu prvenstva igramo kuci, znaci real, Atletiko, Valensija, Sevilja, Bilbao, Selta a i gostovanje Espanjolu cemo da odradimo u prvoj polusezoni, tako da mislim da Barsa ima dosta povoljan raspored za zavrsnicu sezone, kad se sve bude odlucivalo

avatar
Stefaninho
Saturday, 05.12.2015
23:29

Tesko gostovanje, ok je i ovo.

avatar
BarsaSaMarsa10
Saturday, 05.12.2015
23:29

Posteno,nismo zasluzili 3 boda zbog toga sto je gol postignut iz ofsajda i zbog nacina na koji smo odigrali poslednjih 20-ak minuta...Generalno Barsa dosta bolje odigrala od Valensije,ispromasivala se i na kraju je morala da stigne kazna.Nejmar i Iniesta odlicno odigrali,Mesi ubedljivo najgori.Nije problem sto nije u formi,to se donekle ocekivalo zbog dugog odsustva,vec sto se covek bukvalno nije pomerio veceras,stoji u mestu i odigrava pasove na prvu igracu do sebe, kao martinela.Nista strasno,pad forme i losiji rezultati ce morati da dodje kad tad,bolje sad nego na prolece.

avatar
Saturday, 05.12.2015
23:28

Ove sudije u Spaniji kao da treniraju da budu lose... Katastorfa sudjenje na stetu obe ekipe, penal za Barsu, penal za Valensiju, nepostojeci ofsajdi, blago receno uzas. Valensija odlicna, samo me razocarali malo jer su cesto nazad bili sa previse igraca. Od igraca Buskec danas bas lose, Rakitic danas ni odbranu nije igrao. I nevjerovatno da Lusi Enrike nije izmjenu pravio, ali kad se vidi da nije imao koga onda ni ne cudi. Samo da dodje januar da Turan stekne pravo nastupa. Mes Que Un Club

avatar
zeks
Saturday, 05.12.2015
23:27

Steta.Mnogo propustenih prilika.Na kraju smo kaznjeni za sve te promasaje.Bolje sad kiks da nego pri kraju sezone.Napred Barsa!

avatar
Thierry Henry
Saturday, 05.12.2015
23:26

Reakcija Maskerana i Pikea kod gola je bila očajna. Okrenuo ih Pako kao malu decu. Čestitke Valensiji, ipak su zaustavili mašineriju. U pravu je bio Simke, uvek je teško gostovanje na Mestalji.

avatar
Susaeta
Saturday, 05.12.2015
23:26

Kakvi su srecnici ovi iz Valensije, ali svaka cast Paku na onom potezu, bice on svetska klasa od spica. Nema veze idemo dalje, for za Barsa!!!

avatar
Ognjen
Saturday, 05.12.2015
23:25

svaka cast valensiji na hrabroj igri,ali sramota je sta barsa nije dala u prvom poluvremenu 0-4 je trebalo da bude,ali opet dobro opet su prvi,suarez najbolji napadac na svetu

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 05.12.2015
23:25

Koliko fudbal zna ponekad da bude surov,Barsa se tako ispromasivala u prvom poluvremenu,trebalo je biti 0-5,i kada se to desi u fudbalu je nepisano pravilo da stize kazna,tako se i desilo.