Podrška Sušiću, ostaje selektor BiH!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.09.2014.
20:34
Izvor: Sportske.net

Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije i selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić dobio je podršku na danas održanom Izvršnom odboru FS BiH što znači da će nastaviti da vodi "Zmajeve" u kvalifikacijama za EURO 2016.

Beta/AP Photo/Amel Emric
Beta/AP Photo/Amel Emric

Povezane vesti

Izvršni odbor Fudbalskog/Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u petak je zasedao i doneo odluku da Safet Sušić ostane na čelu reprezentacije naših zapadnih komšija.

Višesatna rasprava vođena u Sarajevu iza zatvorenih vrata rezultirala je podrškom za selektora "Zmajeva" koji se našao na udaru javnosti posle poraza na startu kvalifikacija za EURO 2016. godine.

"Zaključak sa sednice je da smo loše počeli ove kvalifikacije, ali i da imamo još utakmica kao i da ništa nije izgubljeno" kratko je rekao Sušić.

Reprezentaciju BiH u Zenici je savladao Kipar čime je napravljen nepotreban deficit već na startu kvalifikacija za EP u Francuskoj ali su čelnici FS BiH odlučili da ukažu poverenje Safetu Sušiću.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za EURO 2016 reprezentacija BiH igra protiv Velsa u Kardifu 10. oktobra a tri dana kasnije sledi duel sa Belgijom u Zenici.

Selektor BiH naveo je da je jedini način da se reprezentacija vrati u "kolosek" da na naredna dva susreta osvoji maksimalnih šest bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke