Pogbu ne zanima Murinjo - "Samo pobede!"

Autor: Stefan Matić
utorak 12.07.2022.
19:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Hoćemo li ponovo videti kvalitetne partije Francuza.

EPA/ALESSANDRO DI MARCO
EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Francuski fudbaler Pol Pogba izjavio je danas u Torinu da ne žali zbog vremena provedenog u Mančester junajtedu, kao i da ne oseća nikakav pritisak zbog povratka u Juventus posle nekoliko razočaravajućih godina u Engleskoj.

Pogba se juče i zvanično vratio u Juventus čime je završio boravak u Junajtedu kojem se pridružio 2016. godine za tada rekordnih 105 miliona evra.

On je za šest godina u Junajtedu, sa kojim je osvojio Ligu Evropa i Liga Kup, odigrao 226 utakmica i postigao 39 golova, ali je i imao i problema sa povredama.

Za to vreme je osvojio Svetsko prvenstvo sa Francuskom, ali njegovi nastupi u Junajtedu nikada nisu bili jednaki onima u nacionalnom timu, a treneri kluba sa Old Traforda nisu uspevali da pronadju njegovu najbolju ulogu u timu.

"Zadovoljan sam izborima koje sam doneo. Takav je život, ponekad donosiš odluke koje ne idu onako kako bi želeo", rekao je Pogba na svojoj prvoj konferenciji za novinare u Torinu.

"Zadovoljan sam godinama koje sam proveo u Junajtedu, odrastao sam, naučio sam mnogo i postao muškarac. Mislim da nisam pogrešio", dodao je on.

Pogba je bio miljenik navijača u svom prvom mandatu u Juventusu kada je pomogao tom timu da osvoji četiti titule u Seriji A. Takodje je osvojio po dva trofeja u Kupu i Superkupu Italije, pre nego što se vratio u Junajted.

Uprkos njegovim manje impresivnim nastupima u Engleskoj, navijači Juventusa se nadaju da će videti starog Pogbu.

"Nema pritiska, nema pritiska. Znam da sam imao neverovatne sezone u Juventusu i verujem da ću ponovo biti dobar", rekao je Pogba.

On je istakao da je povratak u Juventus "više od sna" i dodao da je "veoma srećan što je ponovo kod kuće".

Pogba će tako ponovo raditi sa Masimilijanom Alegrijem, koji je bio trener Juventusa u njegove poslednje dve sezone u dresu torinske "stare dame".

"Čak i dok sam bio u Mančesteru uvek sam razgovarao sa Alegrijem, uvek sam imao dobar odnos sa njim"
, rekao je Francuz.

Alegri se u Juventus vratio prošle godine, dve godine nakon što je smenjen, kako bi na klupi zamenio Andreu Pirla. Medjutim, Juventus je i drugu sezonu zaredom završio kao četvrti tim Serije A.

"Koji Pogba se vratio u Juve? Pogba koji želi da pobedjuje kao i pre. Ne volim da gubim, isto važi i za Juventus. Imam iste ciljeve. Uvek želim da pobedjujem, gladan sam uspeha", istakao je Pogba

Prokomentarisao je i "desetku", ali i potvrdio da je imao razgovor sa Dibalom. 

"Nismo pričali o broju deset, igrali smo zajedno. On mi je dobar prijatelj i samo sam mu rekao da ako dođem u Juventus zar ne bi želeo da igramo ponovo zajedno? Samo to sam pitao"

Murinjo sada vodi Romu, a pod Portugalcem se pozicija Francuza "zagubila". 

"Roma je sjajan tim, ali ja ne razmišljam o Murinju. Kao što sam rekao, želim da pobedim nezavisno da li je protiv Murinja ili Inzagija. Pobede su jedino što želim", izjavio je Pogba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke