Poketino je bivši, još 10 igrača će mu praviti društvo!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 10.03.2022.
09:35
Izvor: Sportske.net

Više nema dileme, ovo će biti posledica debakla u Madridu!

CHRISTOPHE PETIT TESSON
CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Više nema dileme, francuski mediji su sigurni, Maurisio Poketino neće biti trener Parižana naredne sezone.

Bez obzira na to da li će Zidan pristati da preuzme klupu, u klubu je sazrela odluka o odlasku Argentinca koji se nije snašao, a nije ni pokazao neku želju da se prilagodi. Domaća titula ne znači ništa, mnogo toga mu se zamera, počev od nesposobnosti da izvuče najviše od Mesija, preko problemataičnih odluka oko selekcije tima, do činjenice da je on, kao i prethodnici imao problem sa fudbalerima koje dovodi Leonardo. Mada, to nije njegova greška, priča se da nije želeo ni Donarumu koji ga je sinoć odveo u eliminaciju. 

Leonardo je sinoć posle meča demantovao da će Poketino biti smenjen do kraja sezone, on je najavio analizu svega što se dešavalo i rekao da projekat i dalje postoji.

Ali, ne pita se on već Doha, iz Katara će sigurno stići direktiva o promeni trenera. Mediji su protiv Argentinca priznaju da je on zatvorenik tuđih odluka, ali da nije probao ništa da promeni, niti se oglašavao povodom nezadovoljstva izborom igrača. Priča se da postoji pritisak da igraju Mesi, Nejmar i Mbape, iako Poketino, kao i većima zna da su to tri igrača manje u odbrani.

Ako ne Zidan, onda ko?

Jedno od imena koje se provlačilo je sjajni Galjardo, trener Rivera koji zna jezik, igrao je u Francuskoj, ali za sada je to samo pretpostavka. PSŽ je navodno najavio velike promene i čak ni Leo Mesi nije siguran, a sigurno će otići Ikardi, Erera, Di Marija, Pardes, Vajnaldum, Dagba, Kurzava, Kerer, Draksler i naravno Mbape. Desetorica igrača biće zamenjeni za tri ili četiri nova fudbalera, a i sam Leonardo je pod znakom pitanja. Njegove ideje su povratak Keana, zatim Kesi iz Milana, pokušaj da se dovede Haland, ali i par mlađih francuskih fudbalera čime bi se krenulo u novu eru...

Ali, šta će od svega biti ostaje da vidimo sem sigurnog ishoda, naredne sezone PSŽ će imati novog trenera. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke