Poluvreme: Lil na 45 minuta od titule, Di Marijin gol iz kornera za nadu PSŽ-a!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.05.2021.
21:51
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo veče u Francuskoj, dobijamo rasplet u Ligi 1.

Beta/AP Photo/Daniel Cole
Beta/AP Photo/Daniel Cole

Povezane vesti

Večeras se igra poslednje, 38. kolo Lige 1, a još uvek ne znamo ko će biti šampion.

Lil i Pari Sen Žermen vode šampionsku trku, a u poslednje kolo Lil je uneo bod prednosti koji će pokušati da odbrani i tako svrgne Parižane sa trona.

I, tek što su počele utakmice, stvari su za Lil postale još bolje.

Lil večeras gostuje Anžeu, a poveo je već u 10. minutu meča. Renato Sančez je asistirao kroz sredinu, a Džonatan Dejvid ne greši u situaciji jedan na jedan - 1:0 za Lil. Bio je to ujedno i prvi gol u ovom kolu.

Prednost je duplirana u 45. minutu meča. Golman domaćih Bernardoni je prekršajem zaustavio Džonatana Dejvida u svom kaznenom prostoru i za sudiju nije bilo dileme - penal za Lil. Burak Jilmaz ga je precizno izveo i pred kraj poluvremena Lil je poveo sa 2:0.

Za to vreme, u 18. minutu PSŽ je iznudio jedanaesrerac, konkretno Di Marija, ali Nejmar je bio neprecizan sa bele tačke, loptu je poslao pored leve stative!

Ipak, ''Sveci'' su uspeli da dođu do vodećeg gola u 37. minutu, i to direktno iz kornera koji je izveo Di Marija. Lopta je na putu ka golu zakačila Favra, pa je njemu pripisan autogol - 0:1.

Ako do kraja ostanu ovakvui rezultati, Lil će biti šampion sa 83 boda, a PSŽ će imati 82. U ovom trenutku na trećem mestu je Lion koji vodi protiv Nice sa 2:1, a Monako je četvrti s obzirom da još nema golova u njegovom meču protiv Lensa. Veoma je važno je i ko će biti treći, jer to mesto vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke