POLUVREME - Ništa od derbija, Bajern "uništava" Borusiju!

Autor: Mladen Heleta
subota 01.04.2023.
19:17
Izvor: Sportske.net

Surova dominacija i nesvakidašnji kiks golmana Kobela.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Povezane vesti

Večeras je trebalo da gledamo derbi sezone u Bundesligi, ali od derbija neće biti ni "d", pošto Bajern posle 45 minuta igre vodi protiv Borusije iz Dortmunda rezultatom 3:0.

Tomas Tuhel će tako izvesno ostvariti savršen debi na klupi Bajerna, a njegov tim će ponovo preuzeti prvo mesto na tabeli i imaće dva boda više od večerašnjeg rivala posle 26 odigranih kola.

Košmarno prvo poluvreme za Borusiju najavio je njen golman Gregor Kobel, koji je u 13. minutu primio nesvakidašnji gol. Štoper Bajerna Upamekano je poslao dugačak pas prema šesnaestercu gostiju, Kobel je istrčao i krenuo da ispuca loptu, bio je neometan, ali je to uradio na komičan način, promašio je ceo fudbal, pa je lopta završila u njegovoj mreži, za 1:0.

Ovaj pogodak je Borusiju izbacio iz ravnoteže, a Bajern baš voli takve situacije. Namirisao je "krv" i u roku od deset minuta je Tomas Miler smestio još dve lopte iza leđa nesrećnog Kobela.

Igrao se 18. minut kada je Miler posle kornera Kimiha sa desne strane i udarca glavom De Lihta, butinom pogodio metu iz neposredne blizine za 2:0.

U 23. minutu je Bajern odigrao fantastičan presing na polovini gostiju i naterao ih je na grešku. Sane je potom silovito tukao, Kobel odbranio, a "otpadak" je pokupio Miler i pospremio ga u mrežu, za 3:0.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke