POLUVREME - Totenhem ostao bez Sona i bliži je LE, koga još čekamo u preostalih 45 minuta?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 01.11.2022.
21:53
Izvor: Sportske.net

Iznenađenjima nema kraja!

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Večeras spuštamo zavesu na grupnu fazu Lige šampiona, a posle prvih 45 minuta nije bilo mnogo uzbuđenja u grupama A, C i D. 

Sve je praktično poznato u grupama A i C, jer se zna da Napoli i Liverpul, odnosno Bajern i Inter idu zajedno dalje, a međusobno se i sastaju večeras.

U grupi A se zna da je Napoli prvi, osim ukoliko Liverpul ne pobedi sa četiri gola razlike, što deluje nemoguće. Ajaks je siguran na treće mestu, ali u meču bez rezultatskog značaja rutinski vodi protiv Rendžersa u Glazgovu rezultatom  2:0.

Ajaks je poveo golom Berghausa već u četvrtom minutu, a Kudus je u 29. duplirao prednost "kopljanika", pa je i ovde bilo sve poznato - Napoli kako stoje stvari ostaje prvi, Liverpul drugi, a Ajaks ide u LE.

U grupi B je takođe sve poznato od prošlog kola, Bajern je prvi, Inter drugi, a Barselona treća.

Bajern je ugostio Inter, koji je imao kolosalnu šansu preko Lautara Martineza, koji je promašio prazan gol pri rezultatu 0:0. 

Kazna je usledila u 32. minutu kada je Kimih asistirao Pavaru za 1:0.

Barsa u Plzenju igra u rezervnom sastavu, a Katalonci su poveli golom Markosa Alonsa, koji je u šestom minutu posle šuta Ansua Fatija na gol liniji samo zakucao loptu u mrežu. U finišu prvog poluvremena, Feran Tores je iskoristio asistenciju Đordija Albe za 2:0. 

Najzanimljiviji je u grupi D gde je i dalje sve otvoreno, a posle rezultata u prvom poluvremenu - Totenhem ispada u Ligu Evrope, a Sporting i Marsej idu u osminu finala!

Konteov tim se muči u Marseju, a usput je ostao i bez Sona koji je morao da napusti teren zbog udarca u glavu, a kako nema ni Kuluševskog ni Rišarlisona, morao je da uđe Bisuma.

Marsej ima sve u svojim rukama, ako pobedi Totenhem - ide u osminu finala, a u 33. minutu  je imao ogromnu šansu preko Veretua, ali je Ljoris maestralno intervenisao, a onda je u samom finišu prvog poluvremenua primio gol i Totenhem je pao na treće mesto! Mbemba je bio  na pravom mestu za 1:0 i pravu eksploziju na "Velodromu"!

Totenhem ima jasnu računicu - mora da postigne gol, bez Sona, inače ispada u Ligu Evrope! 

Istovremeno, Sporting je u Lisabonu u finišu prvog poluvremena poveo protiv Ajntrahta i sa 1:0 je prvi na tabeli grupe. Sporting je poveo golom Artura Gomeša u 39. minutu posle malo sreće, ali "lavovi" sada drže sve u svojim rukama - ako pobede, sigurno idu u osminu finala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke