Poluvreme - Uzbudljivo u Parizu, Mesi od junaka do tragičara

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 10.03.2021.
21:50
Izvor: Sportske.net

Gosti iz Katalonije daleko bolji rival.

 EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti


Fudbaleri Barselone nisu uspeli da značajnije umanje ogroman zaostatak protiv PSŽ-a u revanš meču osmine finala Lige šampiona pošto su na poluvreme otišli sa rezultatom 1:1.

Barselona je logično bila daleko motivisanija i agresivnija već od starta utakmice. U tome se najviše isticao Usman Dembele, koji je u nekoliko navrata ozbiljno namučio Kejlora Navasa.

Na drugoj strani oprobao se i Kilijan Mbape, ali je njegov udarac bio lagan za Ter Štegena.

Odličnu priliku za Barselonu propustio je i Dest u 23. minutu kada je pogodio prečku, a već u narednom napadu malo je falilo da Lionel Mesi iskoristi centaršut Dembelea i dovede gostujući tim u vođstvo.

Hladan tuš usledio je u 30. minutu kada je Mbape bio siguran sa penala nakon što je Klemen Lengle nagazio Maura Ikardija u kaznanom prostoru gostiju.

Sudija Entoni Tejlor je posle pregleda VAR tehnologije pokazao na "belu tačku".

Barselona je došla do izjednačenja u 37. minutu nakon evrogola Mesija posle udarca sa distance. Navas nije imao šanse da zastavi obu bombu.

Priliku da na odmor ode kao apsolutni junak Barselone Mesi je propustio u nadoknadi vremena kada mu je Navas odbranio penal.

Bila je to lepa šansa da Barselona sa 2:1 uđe u drugo poluvreme, a ovako će morati da postignu tri gola u nastavku ukoliko žele produžetak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke