Pomeranje granica besmisla, od 2013. nema posao, a da ga dobije opet u Barsi?!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 20.05.2021.
14:35
Izvor: Sportske.net

Da li iko može da veruje u ovakav scenario?

EPA PHOTO/EFE/ALBERT OLIVE
EPA PHOTO/EFE/ALBERT OLIVE

Povezane vesti

Ne ovo nije vredno pisati u kontekstu realnog scenarija, ali jeste uz pitanje - zašto i sa kojim razlogom novinari uglednih katalonskih medija objavljuju da će FRANK RAJKARD preuzeti Barselonu?!

Verovali ili ne, novinar Mundo Deportiva, Rodžer Toreljo, danas je plasirao tu informaciju, ali ona nije jedina koja zvuči kao potpuno besmislena.

Navodno, prema njegovim rečima, Frank Rajkard je takođe na listi potencijalnih zamenika Ronalda Kumana, a u tom slučaju bi Ćavi Ernandes došao da "peče zanat" u Barseloni B.

Dakle, Ćavi je imao ponude da bude pomoćnik selektoru Brazila Titeu na SP u Kataru, te i poziv Borusije Dortmund, a na kraju bi mogao da završi u Barseloni B, jer će mesto trenera prve ekipe zauzeti Rajkard.

Ovo sve ne bi zvučalo toliko tragikomično da Rajkard nije praktično završio karijeru 2013. godine nakon neuspelog mandata na klupi Saudijske Arabije. Kasnije je procurelo da je i pri kraju svoje trenerske karijere imao i mentalnih problema, ali to su bile škakljive teme koje nikada nisu dobile zvaničnu potvrdu.

Rajkard jeste uradio veliki deo posla, Đoan Laporta ga je doveo 2003. godine umesto  Radomira Antića i sa Holanđaninom na klupi započeo je revoluciju sa Ronaldinjom, Etoom, Dekom, Larsonom, Žulijem, ali u ovom trenutku deluje zaista neverovatno da je moguće da se vrati.

Pouzdani i relevantni novinari u Kataloniji čak se ni ne "sprdaju", već žale što ovakve stvari izlaze u etar, jer to samo pokazuje da oko Barselone vlada potpuni haos. 

Juče je Hansi Flik bio prva meta, iako se odavno zna da je postigao sve uslove da nasledi Jogija Leva. Pre toga je bio Ćavi, pominjali su se Ragnik i Nagelsman, čak i Ten-Hag. Šlag na torti je ime Franka Rajkarda. 

Holanđanin je na klupi Barselone sedeo od 2003. do 2008. godine, osvojio je dve titule, 2005. i 2006. godine, a najveći uspeh je titula u Ligi šampiona 2006. u Parizu kada su Katalonci pobedili Arsenal 2:1. Nakon te utakmice, počeo je slobodni pad Rajkardove Barse, koji se ne slavno završio najgoroj sezoni u 21. veku, 2007/08, kada su Katalonci bili treći iza Real Madrida i Viljareala.

Rajkard je kasnije bez mnogo uspeha vodio Galatasaraj, pa reprezentaciju Saudijske Arabije, a onda je odjednom odlučio da završi karijeru.

Možda je i najbolji komentar na ovu današnju vest o njegovom povratku jeste - "ovo nije čak ni vredno toga da se demantuje"...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke