Ponovo na istom mestu! Brentford nakon sjajnog preokreta juri Premijer ligu posle 74 godine

Autor: Nemanja Janošev
subota 22.05.2021.
15:33
Izvor: Sportske.net

Sjajan dvomeč!

@BrentfordFC/Twitter
@BrentfordFC/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Brentforda plasirali su se u finale plej-ofa Čempionšipa pošto su u revanšu savladali Bornmut sa 3:1, te slavili ukupnim skorom od 3:2.

Išao je ovaj duel u drugom smeru posle pet minuta na ovoj utakmici kada je Danžuma doneo prednost gostima, koji su u tom trenutku imali dva gola viška. Napominjemo da se pogodak u gostima u plej-ofu ovog takmičenja ne računa.

Potom je usledila katastrofa za Bornmut, a ključan trenutak dogodio se u 28. minutu kada je štoper Mepam zaradio direktan crveni karton. On se kockao bez razloga, saigrači mu nisu javili da obrati pažnju na leđa, što je iskoristio Embeumo koji mu je ukrao loptu, ali ga je Mepam povukao rukom za nogu i srušio.

Pre svega toga, Brentford je uspeo da poravna sa bele tačke, kada je Martin Keli držao ruke gde nije smeo, a najbolji strelac domaćih Ivan Toni bio precizan.

Usledila je velika inicijativa ekipe Tomasa Franka. Tražili su nekoliko puta novi penal, ali nisu ga dobili. Pritisak se nastavio i u nastavku, a u 50. minutu im se isplatio. Uz malo sreće, sjajan gol postigao je Vitali Janelt, a potpuno ludilo na "Komjuniti stadionu" usledilo je u 81. minutu kada je Fors doneo i treći gol Brentfordu.

Tako će ovaj tim drugi put uzastopno igrati finale plej-ofa na "Vembliju" i pokušaće da se domognu Premijer lige prvi put nakon sezone 1946/47.

Njima će se pridružiti neko iz duela Svonsi - Barnsli. Velški klub ima prednost od 1:0 iz prvog susreta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke