Posle "dobrog razgovora" sa selektorom, Holanđanin se oprostio od reprezentacije!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 14.08.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Holandski fudbaler Dejli Blind saopštio je danas da se povukao iz reprezentacije.

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Blind je na društvenim mrežama naveo da je odlučio da se povuče posle "dobrog razgovora" sa selektorom Ronaldom Kumanom.

Bivši defanizovac Ajaksa i Groningena rekao je da mu je bila čast što je odigrao 108 utakmica za reprezentaciju.

"Za mene je to najveće dostignuće kao igrača, predstavljanje svoje zemlje. Za 11 godina, uradio sam sve kako bih nastavio da igram za ovaj divni dres. To mi je donelo toliko toga, toliko divnih trenutaka. Ceniću ovo. Dolazi nova, talentovana generacija, a posle dobrog razgovora sa selektorom, vreme je da se potpuno koncentrišem na klub i moju porodicu", naveo je 34-godišnji Blind na mreži X.

Blind igra Đironu, sa kojom će ove sezone igrati u Ligi šampiona, nakon što je klub osvojio treće mesto u španskom prvenstvu, iza Real Madrida i Barselone. Igrao je još za Mančester junajted i Bajern iz Minhena.

On je za reprezentaciju Holandije debitovao 2013. godine, a u 108 utakmica postigao je tri gola. Osvojio je sa Holandijom treće mesto na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Blind je završio reprezentativnu karijeru na petom mestu po broju odigranih utakmica, iza Rafaela van der Varta, Frenka de Bura, Edvina van der Sara i Veslija Snajdera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke