Posle poraza Dinama 9:2, Bjelica optimista pred Monako: "Uvek idemo na pobedu!"

Autor: Ivan Cvetković
utorak 01.10.2024.
23:45
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Dinama igraju u sredu od 21 čas na svom terenu protiv Monaka utakmicu drugog kola Lige šampiona.

Tom Weller/dpa via AP
Tom Weller/dpa via AP

Povezane vesti

Novi trener fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba Nenad Bjelica rekao je danas da njegova ekipa sa velikim samopouzdanjem dočekuje utakmicu protiv Monaka u Ligi šampiona i da će u tom duelu ići na pobedu.

"Radujemo se novoj utakmici Lige šampiona u Zagrebu, spremni smo, svi su na raspolaganju osim Stojkovića i Mmamea. Kod Kevina Teofila-Katrina situacija je neizvesna, videćemo posle treninga. Pitate da li bih bio zadovoljan bodom, nikada nisam zadovoljan bodom. Uvek ćemo igrati na pobedu. Videćemo u kom smeru će ići utakmica, ali daćemo sve od sebe kako bismo pobedili", rekao je Bjelica.

Fudbaleri Dinama igraju u sredu od 21 čas na svom terenu protiv Monaka utakmicu drugog kola Lige šampiona. U prvom kolu Dinamo je u Minhenu izgubio od Bajerna 2:9, što je najteži evropski poraz u istoriji kluba.

Ekipa u utakmicu ulazi posle pobede u prvenstvu protiv Lokomotive 5:1, a trener je rekao da igra u toj utakmici daje nadu za dobar rezultat protiv Monaka.

"Igra i rezultat nam daju za pravo da se nadamo pobedi. Odigrali smo dobro ne samo rezultatski već i energetski, sve smo obavili kako smo se i dogovorili", naveo je on.

Monako je u prvom kolu pobedio Barselonu 2:1. 

"Moraćemo da stojimo 'gusto', igraju 4-2-2-2, kvalitetna su ekipa. Imaju strašno dobru tranziciju, brzi su, fizički moćni. Odličan spoj mladosti i iskustva. Očekujem da damo maksimum, ako sve bude na maksimumu, verujem u uspeh," dodao je Bjelica. 

On je pohvalno govorio o treneru Monaka Adiju Huteru. 

"Naš je put vrlo sličan i on je krenuo iz druge austrijske lige. Studiozan je trener, dobro priprema utakmice, sve njegove ekipe su organizovane. Nije imao lagan put i radujem se njegovim uspesima. U svim zemljama je radio kvalitetno", ocenio je trener zagrebačkog kluba. 

Na pitanje hoće li sutrašnja moguća pobeda protiv Monaka biti njegov najveći uspeh u Ligi šampiona, Bjelica je rekao da se nada da "najveća pobeda tek dolazi". 

"Svaka pobeda u Ligi šampiona je velika pobeda, svakoj se isto radujem. Nadam se da najveća pobeda tek dolazi", dodao je. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke