Potvrđeno iz FS BIH: Veležu se sprema drastična kazna!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 22.09.2021.
15:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Platiće danak zbog incidenta.

EPA-EFE/FEHIM DEMIR
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Povezane vesti

Fudbalski klub Velež suočiće se zbog incidenta na utakmici sa banjalučkim Borcem sa visokom novčanom kaznom, koja bi mogla da iznosi više od 10.000 evra, kao i sa najmanje tri utakmice igranja pred praznim tribinama, potvrdjeno je danas banjalučkim Nezavisnim novinama u Fudbalskom savezu BIH.

Utakmica Veleža i Borca prekinuta je sinoć u 81. minuti zbog upada navijača na teren, u trenutku kada je Borac vodio sa dva gola prednosti.

Incidenti u Mostaru dogodili su se u finišu utakamice, kada su domaći navijači uleteli na teren i pokušali fizički da se obračunaju sa igračima.

Tom prilikom udarac nogom u glavu dobio je napadač Borca Jovo Lukić, a jedan huligan pokušao je trenera Nemanju Miljanovića da udari motkom.

Službeni rezultat je 0:3 u korist banjalučkog kluba.

Potom je grupa navijača Fudbalskog kluba Velež u tunelu Lendava izmedju Jablanice napala sudije Sabriju Topalovića i Admira Šehovića, kao i supervizora sudjenja Adnana Alispahića, nezadovoljni odlukama glavnog arbitra Topalovića na utakmici.

Grupa huligana je, prema pisanju sarajevskih medija, preprečila put i okružila automobil u kome su se nalazile fudbalske sudije, a potom su palicama i šipkama polomili stakla vozila i u autmobil ubacili baklje.

Topalović, Šehović i Alispahić su uspeli da izadju iz vozila, a huligani su nastavili da ih udaraju i vredjaju, posle čega su se automobilom odvezli prema Mostaru.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdjen je ovaj napad.

"U utorak uveče oko 23.45 časova u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke 'Mercedes' u kome su se nalazili A.Š., S.T. i A.A.. Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil“, navedeno je u saopštenju.

Dodali su da je lakše telesne povrede zadobi Alispahić, kome je lekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica.

"Napadači su pobegli u vozilu marke Golf
", naveli su iz policije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke