Potvrđeno je - Barsin istorijski posao od 280 miliona evra!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 07.02.2022.
23:20
Izvor: Sportske.net

Katalonci završili ogroman posao.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona postigla je novi sponzorski ugovor, najveći u istoriji Blaugrane.

Večeras je stigla potvrda da će novi generalni sponzor Barse biti kompanija "Spotifaj", a ugovor na tri godine vredan je astronomskih 280 miliona evra. Poređenja radi, dosadašnji sponzor "Rakuten" godišnje je plaćao 55 miliona evra, dok će Barsa od "Spotifaja" inkasirati preko 90 po sezoni.

Barsi ističe na kraju sezone ugovor sa japanskom kompanijom "Rakuten", koja je bila sponzor proteklih pet godina, pa je nova uprava tražila najbolje rešenje. Na kraju je izbor pao na popularni "Spotifaj", koji je inače najveća svetska platforma za slušanje muzike koja ima četiri milijarde plejlista i preko 50 miliona numera.

Zašto je ovo važno za Barsu?

Ovo je novac koji direktno može da se "prebaci" na pojačanja. Dakle, neki drugi ugovori u sebi imaju klauzule na raspodelu novca, kao što je bio nedavni predlog La Lige za kolektivni potpis svih klubova sa investecionim fondom CVC.

Barsa će se finansijski oporaviti sa jakim generalnim sponzorom i na leto se očekuje jedan od najjačih i najvažnijih prelaznih rokova u modernoj istoriji.

Prva meta i dalje je Erling Haland, svi znaju već da Norvežanin sa ugovorom, obeštećenjem, provizijama košta preko 300 miliona evra i Barsa je sada napravila ključan korak ka novim skupocenim pojačanjima.

Videćemo kako će se dalje odvijati situacija, Ćavi želi Žula Kundea, štopera Sevilje, koji je takođe "papren", tako da je svaki novi sponzorski ugovor od velikog znajača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke