Povratak Robena

Autor: Boban Filipović
petak 04.11.2016.
13:24
Izvor: Sportske.net

Selektor Holandije Dani Blind je saopštio spisak kandidata za predstojeći kvalifikacioni duel protiv Luksemburga i na njemu se nalazi Arjen Roben.

Beta/AP Photo/Peter Dejong
Beta/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

To što Blind računa na Robena protiv Luksemburga je pomalo iznenađujuće, jer njih dvojica imaju usmeni dogovor da se as Bajerna ne troši protiv 'pacera'.

Međutim, Holandija je u poslednje vreme došla do faze da 'danas svi igraju fudbal' i da ništa ne sme da se prepusti slučaju. Na minulom Evropskom prvenstvu u Francuskoj je nije bilo, pa je plasman na Mondijal u Rusiji 2018. godine zacrtan kao imperativ.

Biće to teška misija, 'Lale' posle tri odigrana kola imaju samo četiri boda i nalaze se na trećem mestu u svojoj kvalifikacionoj grupi iza Francuske (koja je odnela ceo plen iz Holandije) i Švedske (protiv koje su Blindovi pulei remizirali u gostima na startu kvalifikacija) koje imaju sedam osvojenih bodova.

Valja dodati da će Holanđani četiri dana pre kvalifikacione utakmice portiv Luksemburga u gostima odmeriti snage sa Belgijom u prijateljskoj utakmici. Duel sa komšijama, koje su se poslednjih par godina izdigle znatno iznad 'Oranja' u rezultatskom smislu zaakzan je na 'Amsetrdam Areni' 9.novembra, a moguće i da je to glavni razlog što je Arjen Roben na Blindovom spisku.

Selektor 'Oranja' je za ova dva meča pozvao 25 igrača, među njima i jednog debitanta - Zegelara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 04.11.2016
14:29

KAd mislis da smo mi losi, pogledas Holandiju i bude ti lakse. Imaju veca imena, a rezultate iste. Mada ovo vazi samo za poslednjih godinu dve, jer su ipak u Brazilu bili treci u Africi 2.

avatar
John Cena
Friday, 04.11.2016
14:59

Kod njih je drugacije nego kod nas, imali su samo los period. Kao sto si napisao oni su 3. u svetu. A kod nas ovo traje godinama

avatar
Friday, 04.11.2016
17:24

pa zato sam i rekao, imaju gori period nego mi, ali realno to jetezak pad, doksmo mi u kanjonu godinama. Ali nekako znas da moze gore.