Povredio Mbapea i otišao u penziju!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 30.07.2020.
21:43
Izvor: Sportske.net

Legenda kluba sa "Žofri Žišara" odsvirala kraj.

EPA/IAN LANGSDON
EPA/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Loik Peran je odlučio da se povuče iz aktivnog igranja fudbala u svojoj 34. godini, potvrđeno je i zvanično na sajtu Sent Etjena.

Centralni defanzivac je čitavu karijeru proveo na stadionu "Žofri Žišar" u svom rodnom Sent Etjenu, debitovao je za prvi tim u Ligi 2 u decembru 2003. godine, a u klubu je od 1997. godine.

Iza sebe ima 470 zvaničnih nastupa, postigao je 30 golova, osvojio je leta 2013. godine i Liga kup sa "Zelenima".

Tako pripada i elitnom klubu fudbalera koji su tokom svojih karijera branili boje samo jednog tima, društvo mu prave legende poput Frančeska Totija, Paola Maldinja, Džejmija Karagera i Rajana Gigsa, između ostalih.

Poslednju utakmicu u karijeri odigrao je nedavno, bilo je finale Kupa Francuske, u kojem je PSŽ slavio sa 1:0.

Peran je susret prevremeno okončao, kako je zbog starta nad Kilijanom Mbapeom još u prvom poluvremenu zaradio crveni karton.

Napadač "Svetaca" srećom nije teže povređen, ali će najverovatnije propustiti duel prvaka Francuske sa Atalantom u Ligi šampiona, što je danas potvrdio i trener Tomas Tuhel.

"Ima, uvek... ali, baš male. Svakog dana se nadamo čudu, ali moraćemo da se prilagodimo bez njega", odgovorio je Nemac na pitanje o tome da li ima nade da Mbape zaigra protiv Italijana.

Ipak, neće Peran ostati upamćen po jednom neopreznom startu, već po dugovečnoj karijeri na "Žofri Žišaru", gde je izrastao u jednu od največih legendi kluba.

Baner 1


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke