Poznat Sitijev "dan D"! Ovo je najverovatnija opcija oko kazne?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 01.07.2020.
11:55
Izvor: Sportske.net

Zna se kada će uslediti odluka? Koje su mogućnosti i šta bi bilo solomonsko rešenje?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Kako se saznaje, Arbitraža u Lozani saopštiće odluku o sudbini Sitija 13. jula. Klubu je navodno to potvrđeno, oni su na saslušanju prošlog meseca, trodnevnom procesu izlaganja svojih dokaza predstavili žalbu i sada čekaju.

Siti je kažnjen sa dve godine suspenzije iz evropskih kupova, zbog ponovljenog prekršaja, kršenja FFP odnosno kako UEFA tvrdi lažiranja prihoda koji nisu marketinški ugovori već direktno idu iz džepa vlasnika.

Klub je to demantovao, sada se uzda u arbitražu. Ako kazna ostane, imaće problem da ubede Zvezde, pre svih De Brujnea da ostane, on ima već 29 godina i uskoro će biti u zenitu karijere, ne želi da ga provede van Evrope.

Gvardiola će ostati do kraja ugovora još sezonu, sa druge strane, neki igrači poput Sterlinga bi mogli da izraze želju da odu, ali niko nema da plati novac koji bi tražio Siti.

Odluka je prvobitno trebalo da bude saopštena 10. jula, ali je pomerena za tri dana, zbog žreba za Ligu šampiona.

Koja je najverovatnija opcija?

Baner 8


Mnogi veruju da će Sitiju kazna biti smanjena, ali da će makar godinu dana biti bez Evrope. U suprotnom, ukidanjem kazne pada i čitav sistem FFP.

Ali, za mnoge, najveća bruka bi se desila ako Siti osvoji Ligu šampiona, i ne bude mogao da brani titulu, to bi tek bio krah čitavog sistema.

Ostaje da sačekamo, Siti je oformio "drim-tim" advokata i tvrde da će uspeti da obore presudu.

Ako, im to ne pođe za rukom, petoplasirani tim PL izboriće pravo na plasman u Ligu šampiona...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Thursday, 02.07.2020
22:56

Ako kazne sve one klubove koji su tako isto muckali ko i Citi, onda treabaju i njega, ali skoro niko nije kaznjen a toliko je klubova muckalo da im se ni broj nezna! Zato UEF-a treba da pronadje neko novi i drugi model kako da im doskoci da ne muckaju, a ne ovako, jednog kaznis a mnoge druge ne kaznis, zato treba da ga oslobode od kazne!

avatar
Milos Ilic_fb1
Wednesday, 01.07.2020
13:42

Istina je da ako im obore kaznu, mogu da ukinu i FFP.
Ali reci da ce LS propasti zato sto Siti ne moze da brani titulu je smejurija. Napravili su glupost, neka odgovaraju.

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 01.07.2020
13:28

Velika bruka za uefu ce biti ako se tako posprdaju sa njihovom odlukom i potpuno ukinu kaznu, ali lepo oni suruju izmedju sebe tesko da ce se tako nesto desiti, godinu dana sut iz evrope i postarace se ove da dobiju maksimalno tezak zreb

avatar
The KING (return)
Wednesday, 01.07.2020
12:26

UEFA jeste mozda skupina lopova, ali ne i retarda, dokazi postoje, jedino sto Siti sa ovim moze da dobije je godinu dana manje, tako da sam 100% siguran da nece bar sledecu sezonu igrati LS, ako se to desi onda su arapi masno potplaitili ove u Lozani, ne vidim kako je moguce da se odbaci celokupna UEFA presuda.