Prazne puške na "Enfildu", srećniji Mančester!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 17.01.2021.
19:21
Izvor: Sportske.net

Solidan meč, ali golova nije bilo.

EPA-EFE/Phil Noble
EPA-EFE/Phil Noble

Povezane vesti

Bez pobednika u duelu dva najtrofejnija tima u istoriji Engleske i direktna konkurenta za titulu u ovoj sezoni Premijer lige. Liverpul je na "Enfildu" dočekao Mančester junajted, na kraju bez golova, 0:0. 

Liverpul je bio taj koji je bio bolji u prvom poluvremenu, imali su napade, šutirali iz raznoraznih pozicija, ali je Solskjer prezadovoljan činjenicom da je odbrana Mančester junajteda odradila sjajan posao u prvih 45 minuta. 

Reklo bi se da pravih šansi Liverpul nije ni imao, nekoliko puta su šutirali preko gola, pre svih Šaćiri, Firmino i Salah, i Mane se našao par puta pred golom, ali nisu imali sreće da povedu. 

Na drugoj strani, Mančester je sa malim posedom lopte, skoro duplo manjim od Liverpula, pripretio samo jednom, i to iz slobodnog udarca preko Bruna Fernandeša koji je šutirao malo pored gola, Alison apsolutno ništa nije mogao da uradi ovom prilikom. 

Drugo poluvreme je počelo udarcem Bruna Fernandeša nakon povratne lopte Marsijala, kada je Fabinjo odlično izblokirao, a na drugoj strani u 59. minutu šansa za Liverpul kada je šutirao Firmino, ali je Megvajer uspešno intervenisao. 

Kavani je uneo malo živosti u ekipu Mančester junajteda, prethodno je Salah imao jedan udarac koji je otišao pored gola. 

Fred je ukrao jednu loptu u 65. minutu i dodao je do Bruna koji šutira, ali je Alison odlično reagovao. Nagovestio je da će imati posla u poslednjih pola sata, tako je bilo i u 75. minutu kada je Fernandeš ponovo šutirao.

Kako se duel približavao kraju, Mančester je bio sve opasniji. 

Pol Pogba je stupio na scenu nakon pasa koji je primio od Šoa, uputio je udarac, Alison je odbranio i poslao loptu pored gola. Mančester je izgledao kao tim koji je bio bliži pobedi, ali nije do nje došao. 

Za kraj, možemo reći da je podela bodova zaslužena u ovom meču. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bosnapd
Sunday, 17.01.2021
22:41

I OVE GODINE STE BEZ TITULE NA MOJU RADOST.

avatar
Adi237
Sunday, 17.01.2021
21:30

Bolje je sanse tacnije cistije za gol imao junajted alison spasio liverpul..junajted je pametno cekao liverpul zna se da sa liverpulom na njihovom terenu ne mozes krenuti u trku.. dobra partija junajteda u odbrani..sazrijeva tim polako.

avatar
Sunday, 17.01.2021
19:23

Luzeri opet vise srece nego pameti, rasuli smo ih u drugom da su samo ocajnicki sutirali iz daljine, steta za sanse rasforda, pogbe i bruna laganih 0-2 je moglo biti