Preokret - Prosinečki promenio odluku!

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.09.2019.
17:42
Izvor: Sportske.net

Ipak, prethodno je sačekao stav Izvršnog odbora NS/FS BiH.

EPA-EFE/FEHIM DEMIR
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Povezane vesti

Posle neočekivanog poraza reprezentacije Bosne i Hercegovine od Jermenije (4:2) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, selektor ''Zmajeva'' Robert Prosinečki podneo je ostavku na tu funkciju.

Danas je tim povodom zasedao Izvršni odbor NS/FS BiH i - pružio punu podršku Prosinečkom da nastavi sa radom.

''Posebna pažnja posvećena je analizi rada stručnog štaba „A“ selekcije, s obzirom na to da je selektor Robert Prosinečki nakon završetka utakmice sa reprezentacijom Jermenije u medijima najavio svoju ostavku u daljem radu.

Kako u formalno pravnom smislu ostavka selektora nije dostavljena u pisanoj formi, na sednici su razmatrane sve relevantne okolnosti po prednjem pitanju.

Preduzete su adekvatne mere za rešenje novonastale situacije, a koje su bazirane na analizi i mišljenju Tehničkog komiteta NS/FS BiH, kao i ostalih elemenata vezanih uz stručni rad'', ističe se u saopštenju Izvršnog odbora, uz konačan zaključak:

''Sagledavanjem objektivne situacije i trenutnog stanja, te uzimajući u obzir realne okolnosti i kvalitetne argumente, donesen je zaključak da Izvršni odbor daje punu podršku selektoru Robertu Prosinečkom do kraja kvalifikacionog ciklusa za EURO 2020, kako je definisano potpisanim ugovorom''.

Nedugo zatim oglasio se i sam Prosinečki, koji je potvrdio da povlači ostavku i da će nastaviti sa radom na klupi selekcije BiH.

''Nakon utakmice protiv Jermenije, podneo sam ostavku iz moralnih razloga. Ipak, na današnjoj sednici NSBiH mi je pružio podršku i odlučio sam voditi reprezentaciju BiH do kraja kvalifikacija. 

Bilo bi najlakše pobeći.

Imamo šanse da se plasiramo na Euro, i kroz kvalifikacije i kroz baraž Lige nacija'', poručio je Prosinečki, a prenosi ''Dnevni avaz''.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke